Tasavägiselt kulgenud kohtumises pääsesid portugallased 4:1 ette, kuid eestlased seadsid jalule viigi ja tasavägist mängu jagus matši lõpuni. Puhkama mindi seisul 14:14 ning teisel poolajal asus Eesti mängu 23:24 kaotusseisust juhtima 26:24 ja peagi ka 27:25, kuid Portugal viigistas. Eesti läks taas ette, ent Portugal tasakaalustas seisu 28:28-le. Viimane rünnak jäi eestlastele, kuid järelejäänud üheksa sekundiga viskele ei jõutud.

Eesti koondise resultatiivseim oli Mait Patrail 11 väravaga. Mikk Pinnonen lisas 7, Dener Jaanimaa 3, Henri Hiiend ja Martin Johannson 2 ning Andris Celminš, Armi Pärt ja Jürgen Rooba 1 tabamuse. Eesti puurisuul toimetanud Eston Varusk peatas 43-st pealeviskest 17, mis tegi tõrjeprotsendiks 39.
Portugali suurimaks skooritegijaks osutus Tiago Rocha 6 väravaga.

Tänases teises kohtumises on algusega kell 19.40 vastamisi Iisrael – Gruusia.

Homme mängivad Eesti – Iisrael (kell 16.00) ja Gruusia – Portugal (kell 18.15) ning ülehomme Eesti – Gruusia (kell 17.00) ja Portugal – Iisrael (kell 19.15). Alagrupist pääseb edasi järgmisse ringi vaid võitja.

Eesti koondise peatreener Rein Suvi: „Lõpus oli meil üheksa sekundit aega võiduvärava viskamiseks ja panime sisse ka seitsmenda väljakumängija, kuid skoori teha me ei jõudnud. Võitlesime kogu kohtumise jooksul hästi ja tulime mitmel korral välja paariväravalisest kaotusseisust. Lõpus pääsesime ette, kuna saime kaitse kontrolli alla, mis sundis Portugali rasketele visetele. Meie teenisime kiirrünnakuid ja kiita tuleb puurivaht Varuskit.“

Patrail: „Otsustaval rünnakul läksime välja varem kokkulepitud liikumisele, ent tegime valesöödu. Meil oli võimalus võita, kuid see jäi lõpus teenitud kaheminutilise karistuse taha. Täna meil toimis väravavahi töö ja kaitse, aga rünnakul peame arendama kokkumängu. Viik on hea, kuid mängugraafik soosib Portugali, kes saab homseks teise vooru kohtumiseks kauem taastuda.“