Eelmises EM-tsüklis – mille finaalturniir algab homme Austrias, Norras ja Rootsis – tõusis Mait Patraili puudumisel Eesti koondise kandvaks jõuks teine Saksamaal palliv vasaksisemine. Karl Toom viskas valikturniiri teises faasis kuue mänguga Sloveenia, Hollandi ja Läti võrku 29 palli, kerkides meeskonna parimaks snaipriks.

"Minu mänguaeg võib küll nüüd väheneda, aga Maidu tagasitulek annab meie tiimile väga palju juurde nii kogemuste kui meeskonnavaimu poolelt. Olen Maiduga koos vaid paar koondisemängu teinud, sedagi mitu aastat tagasi. Seega ootan väga tema liitumist ja näpunäiteid, sest mul on temalt kindlasti palju õppida," arvas Toom.

Sügisestest MM-valikmängudest jäi Toom jalavigastuse tõttu eemale. "Nüüdseks on hüppeliiges terve, sain enne lühikest puhkust klubis juba rohkelt mänguaega ning sellega on enesekindlus ja stabiilsus kõvasti paranenud," tunnistas igapäevaselt Saksamaa 2. Bundesliga klubis TV Emsdetten palliv vasaksisemine.

Eesti koondis treenib Käärikul kaks korda päevas, nii jõu- kui pallisaalis. "Oleme paar jõutreeningut teinud, aga need on pigem toonuse tõstmise ja vigastuste ennetamise iseloomuga. Palliga keskendutakse tehnilise ja taktikalise poole arendamisele," kirjeldas Eesti meeskonna kehalise ettevalmistuse ja füsioteraapia eest vastutav Margus Parts.

"Mängijad saabusid laagrisse küllalt erineva vormi pealt. Mõnel oli veel detsembri lõpul liigamänge, teised olid kuu aega puhanud. Nii pidime küllalt personaalselt lähenema ning peatreener Thomas Sivertsson teab seda ja arvestab nii mängijate endi kui füsioterapeudi arvamusega," lausus Parts.

"Esmamuljed laagrist on suurepärased. Kääriku on väga mõnus ja kõigi võimalustega koht treeninguteks. Saame nii käsipallipoolt kui tiimi ühtsust arendada. Trenniväliselt tegime meeskonnaga ühise saunaskäigu ning platsi ja jõusaali kõrval käivad meil võitlused nii lauatennises kui kaardimängudes," sõnas Viljandi spordikooli kasvandik Toom.

Mängijate tervislik seisukord on hea, ainsana taastub aasta lõpul kimbutanud vigastusest Andris Celminš. "Kanna või isegi jalatalla probleem, mis Andrist häiris, on taandumas, aga koormustega peame ettevaatlikud olema. Teistel palluritel esineb ikka pisiprobleeme, kas siis õla või alaseljaga, aga midagi tõsist pole," kinnitas Parts.

"Tervikuna on meeskond heas seisus, seda nii füüsiliselt kui mentaalselt. On näha ja tunda, et koondis tahab võitude teele naasta. Tundub, et kaotustejada pole meestele liigselt mõjunud. Pigem õhkub kõigist soov võita nii enda, tiimi kui treeneri jaoks, sest Thomase arusaam käsipallist meeldib kõigile," selgitas Parts.

"Olen Eesti koondise juures nelja erineva peatreeneriga töötanud ja loomulikult lähenevad kõik erinevalt. Kui Kalmer Musting ja Rein Suvi nõudsid karmimat distsipliini, siis Riho-Bruno Bramanis varem ja Sivertsson nüüd lubavad mängijatele rohkem vabadust. Mis muidugi ei tähenda, et keegi seda kurjasti ära kasutaks," sõnas üle kümne aasta koondise juures olnu.