Maikuised finaalivastased lähenevad kolmapäevasele mängule vägagi erinevate seeriate pealt. Serviti on juba 18 liigavõitu järjest ning 2019. aastal pole kaotusekibedust tuntudki. Tallinnal on reas neli kaotust, sealhulgas siis mullune finaalseeria, mis kuulus Servitile mängudega 3:0.

Serviti täiskoosseisus, Tallinn pika puudujate nimekirjaga

"Eurosari sai meie jaoks läbi, avavoorus oli veidi lihtsam vastane, aga nüüd läheb tõsisemaks. Esmalt Tallinn ja Kehra, siis kaks tugevat mängu Balti liigas ning siis Viljandi – need kolm nädalat ja viis mängu tuleb maksimaalselt ära kasutada. Pärast seda saab sama pika aja treenida, sest karikaringis oleme vabad," lausus Serviti peatreener Kalmer Musting.

"Tallinn kaotas Tapale eelmisel nädalal ja tean nende koosseisuprobleemidest, ent me üritame keskenduda oma asjadele ja oma mängule. Positiivne on, et kõik pallurid on terved ja sõidame pealinna täiskoosseisus," lisas Musting, kes on Serviti juhendanud viimasel kahe hooaja 17 mängus HC Tallinna vastu 15 korda võidule.

"Tunnistan, et meie eesmärk selleks mänguks on ellu jääda ehk, et kellelgi rohkem midagi ei juhtuks. Siis saaks uuel nädalal taastada normaalse treeningrütmi ja vaadata vähem kui kuu aja pärast toimuvate euromängude suunas. Servitiga kohtumine tuleb ära kannatada, liigseid tulemuseesmärke ei saa püstitada," tunnistas pealinlaste juhendaja Risto Lepp.

"Uku-Tanel Laast liitub meiega alles jaanuaris, Sander Sven Annula ja Kert Liinat on kaitseväes, Markus Viitkar ja Enrico Anton audis vigastustega, Martti Viitkar haigusega ning Tapa-mängus tegi hüppeliigesele haiget veel ka Markus Oliver Mädo," loetles Lepp üles pika puudujate nimekirja.

Martin Noodla: ei näe põhjust, miks me ei peaks Viljandile vastu saama

Viljandi HC sai avavoorus magusa võidu kange konkurendi Kehra üle ning läheb nüüd noolima teist järjestikust koduvõitu, kui külla saabub Aruküla/Audentes. Mullu kohtuti meistriliigas neli korda ja kumbki võitis kaks mängu, kusjuures mõlemad arukülalaste võidud tulid minimaalse paremusega.

"Võit Kehra üle oli muidugi meeldiv, aga eks mäng oli hooaja algusele tüüpiliselt rabe. Üksteisemõistmine pole veel päris see, mida tahaks. Avapoolajal toimis kaitse hästi, ent rünnakulahendustega peab kõvasti vaeva nägema. Kristjan Koovitit ootame tagasi oktoobri algul ja Oliver Ruut taastub suvisest jalaoperatsioonist," kirjeldas mulkide peatreener Marko Koks hetkeseisu.

"Arukülaga oli eelmisel hooajal tegemist küll, neil on seda nooruseuljust piisavalt ja Siim Normaku näol hea väravavaht. Kui vastastel mängida laseme ja veel ise kehvasti viskame, siis võib hätta sattuda. Õnneks on peale kahe puuduja ülejäänud tiim terve ja valmis ning kahe hooaja vahel saime Raiko Roosna naasmise läbi ühe käigu juurde," sõnas Koks.

"Eelmise nädalaga võrreldes on meil paar meest lisaks, aga samas Martin Kalveti ja Kaimar Leesi osalemise juures küsimärgid. Aruküla saal alles valmib, nii pole saalitrenne liiga palju teha saanud. Pikk pink ja õige rotatsioon kompenseerib seda ning ma ei näe põhjust, miks me ei peaks Viljandile vastu saama," kinnitas Aruküla/Audentese peatreener Martin Noodla.

Kolmandas mängus võõrustab HC Kehra/Horizon Pulp&Paper hooaja esimeses kodumängus SK Tapat. Külalised üllatasid avavoorus HC Tallinnat, Kehra vandus napilt (25:27) alla Viljandile. Mullu kohtuti kahel korral ja mõlemad mängud võitis 11-kordne Eesti meister Kehra, kodus 26:20 ja Tapal 35:25.

Meistriliiga 2. voor:

18.09. 19:00 Viljandi HC – Aruküla/Audentes

18.09. 19:00 HC Kehra/Horizon Pulp&Paper – SK Tapa

18.09. 19:00 HC Tallinn – Põlva Serviti