Traditsioonilistel mängupäevadel peetakse kolm kohtumist, neist kolmapäeval on ühes eeldatavalt võrdses lahingus platsil Viljandi HC ja Põlva Coop. Mullu said mulgid põlvalastest küll kõigis neljas mängus jagu, kuid tänavune hooaeg pole nii hästi alanud. Viljandil on tabelis vaid kaks punkti ning viimased kolm liigamängu on kaotatud.

Viljandi soovib Coopi kiiret mängu pidurdada

Võõrustajad said eelmise nädala rahulikult tööd teha, sest mitmeaastase pausi järel polnud meeskonnast kedagi Eesti rahvuskoondises. "Tegime trenni, rõhusime natuke üldfüüsilisele poolele. Lisaks said meie noored kaks mängu esiliigas, nii et koondisepaus sujus meie jaoks päris töiselt," selgitas Viljandi HC peatreener Marko Koks.

"Coopi puhul pole kindlasti tegu lihtsa vastasega. Nad tõestasid seda juba mullu, jõudes põhiturniiril nelja hulka. Ja on nüüd veel aasta võrra kogenumad, mängides tüüpilises Põlva stiilis. Meie ülesanne on nende kiiret mängu ja nooruse uljust pidurdada ning mitte neid jooksma lubada," arvas Koks.

Coop pole samas ühiseid treeninguid eriti teinud, sest kuna Põlva esindusklubi Serviti saatis koondisse viis meest, täiendas peatreener Kalmer Musting tiitlikaitsja treeninguid Coopi palluritega. "Täiskoosseisus pole palju treeninud, aga plaanis on kõva lahing ikka anda. Saab näha, kuidas mängupaus mõjunud on, üritame pingevabalt peale minna," sõnas Musting.

"Viljandi hakkab koosseisumuudatustega harjuma, koostöö paraneb iga mänguga," hindas Coopi peatreener vastast. "Andrei Hapal on tervenenud, Sergei Rodjukov heas hoos ja kohalikud noored tõstavad pead, nagu peavadki. Kindlasti kasutab Viljandi seitse kuue vastu taktikat, milleks peame valmis olema."

Teises kolmapäevases mängus kohtuvad Aruküla/Audentes ja HC Viimsi/Tööriistamarket. Vastavalt kahe ja ühe punktiga tabeli põhjas paiknevatel meeskondadel on palju tõestada. Viimsi soovib kindlasti teha sünnipäevakingi peatreenerile, sest Jarno Nurm saab päev hiljem 26-aastaseks. Mullu jäi Aruküla/Audentes vastasele alla kõigis neljas kohtumises, parimal juhul kahe, halvimal seitsme väravaga.

Serviti tutvustab uut ukrainlasest pallurit

Tiitlikaitsja Serviti võõrustab novembrikuu esimeses kohtumises Mesikäpa hallis SK Tapat, kes hooaega hästi alustanud. Nelja vooruga on tabelis kolm punkti, mis sama palju kui terve eelmise hooajaga koguti. Mulluses vastasseisus Põlvas, mis lõppes Serviti 46:18 võiduga, jäid terveks hooajaks kehtima suurima vahe ning ühe meeskonna poolt visatud väravate rekordid.

"Tapa on tubli sammu edasi teinud, juba sel hooajalgi. Kui nad siin Coopi vastu mängimas käisid, võitsime kindlalt. Aga nüüd on punkte kogutud, karikasarjas edenetud ja kindlasti ollakse palju paremas vormis kui septembris," arvas Serviti peatreener Musting, kes tutvustab publikule uue mängijana Stanislav Holodjukki.

Ukrainlane Holodjuk on 23-aastane vasakukäeline paremsisemine ehk otsene asendus Aizatullovile. Tšernovtsõst pärit mängumees alustas käsipalliga hilja ja sai esimese profilepingu Rumeenias. Hiljem pallis kaks aastat Ukraina tippklubi Zaprorožje Motori duubelmeeskonnas ning viimased hooajad Türgis, nii kõrg- kui esiliigas.

"Pidime meeskonda täiendama, sest Roman Aizatullov käis esmaspäeval põlvelõikusel ning Sergej Ljubtšenko põlv on nii kehvas seisus, et operatsioonigi ei saa veel teha. Hooaeg on mõlema jaoks lõppenud. Mängisime koondislasteta kaks sõpruskohtumist Põlvas laagris olnud Piiteri meeskonnaga ja mängud on alati paremad kui treeningud," lisas Musting.

"Meil on käsil ajalooline periood – erinevate sarjade peale neli mängu kaotuseta," sõnas SK Tapa peatreener Elmu Koppelmann väikse muigega. "Serviti on hooaega veidi konarlikult alustanud, aga täit pilti see nende kvaliteedist ei anna. Plaanime vastu hakata, mõnusalt mehist käsipalli mängida ja põlvalastele võitmise võimalikult raskeks teha."

Pühapäeval võtavad mõõtu meistriliiga kaks seni kaotuseta meeskonda, kui seitse punkti kogunud HC Kehra/Horizon Pulp&Paper võõrustab nelja vooru järel täiseduga jätkavat HC Tallinnat. Mullu said pealinlased kodusaalis üheväravalise võidu, ent kaotasid Kehras seitsmega. Vastamisi on liiga parima rünnakuga tiim ehk 119 väravat visanud Kehra ja parima kaitsega võistkond ehk vaid 78 palli võrgust noppinud Tallinn.

Meistriliiga 5. voor:

31.10. 19:00 Viljandi HC – Põlva Coop
31.10. 19:00 Aruküla/Audentes – HC Viimsi/Tööriistamarket
1.11. 19:00 Põlva Serviti – SK Tapa
4.11. 18:30 HC Kehra/Horizon Pulp&Paper – HC Tallinn