Serviti ja Kehra on ainuüksi viimase kahe hooajaga erinevates sarjades kohtunud 18 korda – kahe viigi juures on võite vastavalt 14 ja kaks. Mullu jäi Serviti meistriliiga põhiturniiril kehralaste vastu miinusesse, sest võõrsil tehti viik ja kodus kaotati. Kevadisel vaheturniiril oli 14-kordne Eesti meister Serviti mõlemas mängus 11-kordsest tšempionist parem.

Kehra peatreener: küllap on põlvalased vihaseks aetud


"Võiduarve saime eelmisel nädalal avatud küllaltki jõulises mängus Tapa vastu. Et avavoorus olime Viljandis liiga pehmed, siis oligi sellist agressiivsust meile vaja. Uutest meestest tegi väravavaht Viktor Nikolajev oma töö ära, aga mängujuht Vladislav Naumenko sai kahjuks varakult punase. Sisseelamiseks kulub neil veel aega," arutles kehralaste juhendaja Mart Raudsepp.

"Servitil on kaotus all ja meile see kindlasti kasulik pole, küllap on põlvalased vihaseks aetud. Meil levib just nooremate meeste seas mingi viirus, peab sügisilmadega ettevaatlik olema, sest ees seisab nädalaga neli mängu. Lisaks tunneme eriti kaitses puudust Indrek Normakust, kes veel paar nädalat eemal," lisas meistriliiga noorim peatreener.

"Ega seisu üle kiita saa, kui oleme neljast ametlikust mängust kolm kaotanud. Mängupilt on kõikuv ja õige koosseisu leidmine keeruline. Võibolla olen liiga palju katsetanud ja kõigile mänguaja andmisega segadust tekitanud," analüüsis Serviti kogenud peatreener Kalmer Musting.

"Kehral on uus peatreener ja koosseiski muutunud, nii et mõnes mõttes tundmatu suurus. Kerge ei saa kindlasti olema, aga mängime kodus ja soovime pärast Tallinnale allajäämist eneseusu taastada, sest nädalavahetusel ootavad juba Balti liiga kohtumised. Mängijate võitlusvaimus pole küsimust, vaja õige koosseis leida," arvas Musting.

Kolmapäeval peetakse teinegi mäng, kus pikisilmi koduse uue spordisaali valmimist oodanud Aruküla/Audentes võõrustab HC Tallinnat. Eelmisel hooajal kohtuti kahel korral ning nädal tagasi Serviti alistanud HC Tallinn jäi mõlemas mängus peale, tulemustega 25:18 ja 39:16.

Liider Viljandi külastab kodus alati tugevat Tapat


Mullu esmakordselt viimase tosina aasta jooksul esinelikust välja jäänud Viljandi HC alustas kahe võiduga, alistati nii Kehra kui Aruküla. Neljapäeval külastatakse kodusaalis tugevat publikutoetust nautivat SK Tapat, kes avavoorus üllatas HC Tallinnat, ent kaotas eelmisel nädalal Kehrale. Mullu jäid tapalased kodus mulkide vastu võitmatuks – 23:23 ja 20:14.

"Toetume tõesti võimsale fännide toetusele, võib öelda, et meil on kaheksas mängija platsil. Usun, et meeskond on selle oma esitustega teeninud – juba eelmise hooaja lõpetasime positiivselt. Publik tahab väljakul näha võitlust ja oma kasvandikke, nad annavad kaotuse andeks, aga ei andesta kui jalg sirgu lastakse," kirjeldas asjatundlikke fänne SK Tapa abitreener Aron Jaanis.

"Oleme Viljandiga ühel tasemel ning seega lähme võitlema ja võidu järele, et olla esimesed, kes liidrilt punkte näppavad. Kui läheb teistpidi, siis tõuseb päike ka järgmisel hommikul. Meil on jalavigastuse tõttu puudu Ivary Volkov, aga äärele saame uut teravust juurde Rail Ageni näol," teatas Jaanis, kes asendab neljapäeval tööreisil viibivat Elmu Koppelmanni.

"Tapal pole kunagi ega kellelgi olnud lihtne mängida. Lisaks häälekale publikule, suudavad nad kodusaalis end rohkem mobiliseerida. Saanud väravasuule Mikola Naumi, on nendega veelgi keerulisem. Tuleb külma pead säilitada ning oma tegevustele tõsiselt keskenduda," lausus Viljandi juhendaja Marko Koks.

"Meil on küll tabelis kaks võitu ja esiliiga võistkondki alustas hästi, aga mängupilti annab veel kõvasti timmida. Õnneks on esile kerkinud liidrid, kuid võistkondlikku klappi peame parandama. Hooaeg alles algas ja mängupraktika tõrjub loodetavasti kohatise ebakindluse," lisas mulkide peatreener.

Meistriliiga 3. voor:
25.09. 19:00 Aruküla/Audentes – HC Tallinn
25.09. 19:00 Põlva Serviti – HC Kehra/Horizon Pulp&Paper
26.09. 19:00 SK Tapa – Viljandi HC