Seni on Gonzales Pocurull vilistanud esiliiga Põlvas ja Tartus peetud mänge. Kui esialgu oli tal soov ka ise mängijana väljakule joosta – koos Tartu Ülikool/Glassdrive meeskonnaga ta ka treenima hakkas – siis tegelikkuses on õppimine oma aja võtnud ja trennideks aega nappinud. Mis on ka igati arusaadav, sest Gonzalez Pocurull õpib Erasmus programmi raames viis kuud Tartu Lennuakadeemias nii vastutusrikast ametit kui lennunavigatsiooni insener.

Käsipalli juurde sattus Gonzalez Pocurull kaheksa-aastasena, kui alustas treeninguid kodulinna klubi BM La Roca juures. „Sel ajal oli tegemist väikese klubiga, kuid praegu mängivad nii mehed kui ka naised Hispaania esiliigas,“ rääkis ta. Viis aastat hiljem kutsus naaberlinna meeskond BM Granollers noormehe oma klubi juurde. „Nemad mängisid kõvemal tasemel, nii et jäin nende juurde kuni 18-aastaseks saamiseni. Pärast seda jäi mängijatee ülikooliõpingute tõttu pooleli,“ lisas ta. Granollersi meeskonnaga võitis Gonzalez Pocurull alla 15-aastaste võistlustel mitmeid esikohti. “Õppisin nende käest kõike, mida käsipallist tean,” tõdes ta.

Vilistama hakkas ta juba 14-aastaselt, esialgu 12-aastaste ja nooremate kohtumisi. Pärast mängijakarjääri lõppu on ta aga õigusemõistjana peamiselt platsil juunioride mängudel, kuid ka kohalikel võistlustel. Nüüdseks on lisandunud CV-sse ka ühe nii kummalise riigi kui Eesti esiliiga.

Enne Tartusse jõudmist hispaanlane Eestist suurt midagi ei teadnud. “Siia jõudes valdas mind tunne, mida saab ehk kirjeldada kui midagi hämmingu ja hirmu vahepealset,” naeris ta. “Alguses oli minu jaoks ikka kõik võõras – ilm, kultuur, keel, inimeste käitumine,” meenutas Gonzalez Pocurull, kelle sõnul näisid eestlased esiti ebasõbralikud. “Aga siis sain aru, et eestlased ei torma kohe kõiki kallistama ja musitama – nemad peavad inimest enne tundma õppima. Mõne kuu järel olen aga valmis kõigile Eestist soovitama – mulle on hakanud see riik väga meeldima,” tõdes ta.

Mõistagi oli talle võõras ka Eesti käsipall. Nüüdseks teab ta nii seda, et Eestis on kaks liigat, 18 meeskonda, et Põlva Serviti on valitsev Eesti meister ja mängib ka Euroopas.

Gonzalez Pocuruli kodumaal Hispaanias on käsipall jalgpalli ja korvpalli järel kolmas sportmäng. Kuigi majanduskriis juhtis hukule mitmed klubid, on ala jätkuvalt populaarne. Tugeva põhja loob näiteks see, et väga palju mängitakse käsipalli regioonaalsetes liigades. „Samuti on kindlasti Hispaania koondise edu aidanud kaasa sellele, et see imeline ja atraktiivne ala jätkuvalt laste seas nii popp on,“ lausus ta lõpetuseks.