Jaanimaa tööandja TuS N-Lübbecke sai üliolulise 22:21 (10:11) võõrsilvõidu vahetu konkurendi VfL Gummersbachi üle. Saadud kaks punkti tõstsid Lübbecke hoobilt tabeli viimaselt astmelt 15. kohale. Aga nelja viimast lahutab vaid üks punkt: Lübbecke ja Gummersbach 14 ning Ludwigshafeni Die Eulen ja TV 05/07 Hüttenberg 13 silma. Õnneks on eestlase tiimil üks kohtumine varuks.

Jaanimaa oli viimatises mängus võtmerollis, kui kogu avapoolaja tagaajaja osas olnud Lübbecke võidu noppis. Teisel pooltunnil olid need Eesti mulluse parima käsipalluri täpsed visked, mis külalismeeskonnale 16:15, 17:16 ja 19:18 edu andsid. Vastaste 3:0 vahespurt aga tähendas, et viimast viit minutit alustati kaheväravalises kaotusseisus. Lõpuks pöörati mäng siiski minimaalselt enda kasuks, Jaanimaa viskas kümme väravat ja andis ühe täpse söödu.

Kui üks eestlane sai Bundesligas magusa võidu, pidi teine vastu võtma kibeda kaotuse. Mait Patrail ja TSV Hannover-Burgdorf jäid võõrsil 24:25 (12:13) alla Berliini Füchsele, eestlase arvele kirjutati üks värav ja üks sööt. Hannover-Burgdorf on 43 punktiga endiselt 6. kohal, aga esinelikust lahutab neid juba viis silma.

Aste allpool, alistas Esseni TUSEM laupäeval võõrsil kolm kohta kõrgemal asuva Rimpari DJK Wölfe 33:29 (15:16), Karl Roosna sai kirja kaks väravat ja ühe resultatiivse söödu. Esseni seis on kaks vooru enne lõppu küllalt muretu, sest asutakse kindlalt 10. kohal. Võimalus on küll ühe koha võrra tõusta, kuid mitte allapoole langeda.

Viimast hooaega Saksamaal mängiv Janar Mägi aitas nelja värava ja ühe resultatiivse sööduga kaasa EHV Aue 28:23 (15:10) võidule Dessau-Rosslauer HV 06 üle. Nii astus klubi suure sammu 2. Bundesligasse püsimajäämise suunas, sest järelejäänud kahest kohtumisest vajatakse vaid ühte punkti.

"Kõik on nüüd meie endi kätes ja püüame järgmine nädalavahetus liigakoha kindlustada," sõnas laupäeval võõrsil juba liigast pudenenud Hildersheimi Eintrachtiga mängiv Mägi. "Siis saaks nädal aega trennis jalgpalli mängida, sest viimane voor ei tähendaks enam midagi. Hooaeg tervikuna oli nii mul kui klubil ebastabiilne. Enne detsembrit mängisime kohutavat käsipalli, nüüd on seis ikka palju parem."