B-tugevusgrupis juhib hetkel Läti meister Dobele Tenax 11 punktiga, HC Tallinnal ja Vilniuse VHC Šviesal on punkt vähem ning Leedu klubil mäng varuks. Riia Celtnieksil on kuus, Kaunase Granitas-Karysil kolm silma ning Viljandi on seni punktita. B-grupi kaks esimest teenivad pääsme Balti liiga veerandfinaali.

Tallinn vajab punkte, Viljandi soovib kaotustejada peatada

Viljandi ja Tallinn on tänavu juba kolmes erinevas sarjas kolmel korral vastamisi olnud. Meistriliigas said mulgid üheväravalise võidu, Balti liigas ja karikavõistluste poolfinaalis oli selgelt paremad pealinlased. Laupäevasele mängule lisab vürtsi tõsiasi, et vaid neli päeva hiljem ollakse uuesti Viljandis liigamängu raames vastakuti.

"Saime teisipäeval võimsa publiku toel magusa võidu Kehra üle ja meil on kaks päeva rohkem aega valmistuda. See võib kasuks tulla, sest näiteks Kehra vastu – kel oli kolme päeva sees teine mäng – olime lõpus palju värskemad," arvas Tallinna peatreener Jüri Lepp.

"Meie jaoks on loomulikult tegu väga tähtsa mänguga, sest tabelitipp on tihe ja iga punkt ülitähtis, kui tahame põhiturniiri lõpul kahe parema hulgas olla. Kaotasime sügisel Viljandile valusal moel, nii et alahinnata vastast ei plaani," kinnitas Lepp.

Viljandi HC pole 2019. aastal veel võidurõõmu tundnud, kaotatud on kõik viis mängu. Neljapäeval jäädi meistriliigas 27:30 alla Põlva Coopile. "Häälestatus oli mängu alguses kehv ja nii jäimegi kogu mänguks tagaajaja ossa, ega saanudki reaalselt ohtlikuks. Tahaks näha rohkem isu ja seda just kogenud tegijatelt," sõnas Viljandi peatreener Marko Koks.

"Tallinnal on Balti liigas palju mängus ja kindlasti tulevad nad võidu järele. Aga meiegi tahame oma mängu leida ja kaotusteseeria peatada. Peame uskuma endasse ja leidma ladususe, mis sel hooajal kadunud. Periooditi mängime päris hästi, ent siis teeme rumalusi, mida kuidagi lubada ei tohiks," lisas Koks.

Servitit ootab tähtis, aga raske mäng Klaipedas

Sarnaselt teistele Eesti klubidele vajab punkte ka Põlva Serviti. Mullu Balti liigas hõbeda saanud Eesti meistermeeskond on A-tugevusgrupis kuuest mängust kogunud neli punkti. Zaporožje ZTR-il on 12 silma (8 mängust), Klaipeda Dragunasel ja Minski SKA-l üheksa (vastavalt 6 ja 7 mängu), Riihimäe Cocksil neli (4) ning Kehra jätkab punktita.

"Kindlasti tuleb raske mäng, Dragunas on tõestanud, et kodusaalis ollakse väga tugevad. Alistasid nad ju seal kahel korral ZTR-i ning tegid viigi SKA-ga. Kõva kaitse ja leedukatele tüüpilise jõulise mängustiliiga soosiku vastu peame oskama oma trumbid õigesti välja mängida," lausus Serviti peatreener Kalmer Musting.

"Sõidame Klaipedasse 15 mängijaga, kõiki noori ei saanud erinevatel põhjuste kaasa võtta ja puudub ka Kristjan Muuga. Aga saime oma ridadesse tagasi Anatoli Tšezlovi, kes vajab veidike kohanemisaega ja mängupraktikat, ent toob oma töökuse ja mängujuhtimisega meile kindlasti palju kasu," rõõmustas Musting venelasest tagamehe saabumise üle.