Sel nädalavahetusel võõrustavad mänge kolme riigi neli linna – Brest ja Minsk Valgevenes, Kehra Eestis ja Riihimäki Soomes. Kokku peetakse kaheksa kohtumist – neli laupäeval, 9. novembril ja neli päev hiljem.

Liidrid kohtuvad laupäeval Minskis

Senise hooaja ehk põnevaim vastasseis leiab aset laupäeval, 9. novembril kui Minskis astuvad kell 15:00 väljakule kaks seni võidult võidule sammunud klubi – Minski SKA ja Põlva Serviti. Mullune Balti liiga võitja SKA on seni alistanud vastased suhteliselt kindlalt, kõige napima skooriga jäi valgevenelastele alla teine Eesti klubi HC Kehra/Horizon Pulp&Paper – 30:33. Serviti pidi eelmises neljas mängus enam vaeva nägema ning neljast võidust kolm on tulnud ühe- või kaheväravalise eduga, vaid Minski HC Vitjaz alistati selgelt, 40:27. Mullu kohtusid klubid põhiturniiril kaks korda ning mõlemal korral jäi peale SKA – Minskis selgelt 34:25, Põlvas napimalt 32:30.

Kahe Balti Liiga vooru vahel pidas mullune EHF Challenge Cup'i võitja SKA teise valikringi mänge EHF Karikal. Valgevenelased nõustusid mängima mõlemad kohtumised võõrsil ja pidid kahe mängu kokkuvõttes tunnistama Norra klubi ØIF Arendal nappi paremust (27:30 ja 26:25). Koduliigas jäi tähtsas Minski-derbys jälle peale Dinamo, alistades SKA 34:25, armeelastest viskas Viktor Zaitsev seejuures 9 väravat. Vahetult enne BHL-i nädalavahetust kohtuti kodus veel Bresti HC Meshkovi esindusmeeskonnaga ja saadi kodus 24:29 kaotus! Zaitsev, Aleksandr Botško ja Denis Kritski viskasid kõik 5 väravat.

Servitil mahtus vahepealse kuu sisse kolm kohtumist Eesti Meistriliigas. SK Tapa alistati võõrsil koguni 41:21 (Henri Sillaste 9 väravat) ja Viljandi HC-st oldi kodus üle 34:21 (Sillaste ja Pavel Turajev 6). Neljapäeva hilisõhtul kohtuti veel võõrsil HC Viimsi/Tööriistamarketiga. Loosi tahtel oli SK Tapa põlvalaste vastaseks ka oktoobri keskel peetud Eesti karikavõistluste veerandfinaalis, kust edeneti kindlalt – kodus 41:19 (Sillaste 10) ja võõrsil 35:18 (Sillaste 8). Seega saadi oktoobris neli ülekaalukat võitu, väikseimgi oli tervelt 17-väravaline.

Serviti peatreener Kalmer Musting: "Tuleb pikk ja raske nädalavahetus – neljapäeval õhtul Viimsist tagasi Põlvasse ja hommikul vara juba bussiga Minski suunas. Kindlasti mängib rolli pikk reis ja ka tõsiasi, et SKA-l on valmistumiseks kaks päeva enam, eks ole eelmisedki Balti Liiga hooajad näidanud, et võõrustajatel on eelis. Mullu kahel korral ja augustis Põlvas jäime Minski meeskonnale alla, ent muudatused toimusid mõlemas klubis ja usun, et oleme tiitlikaitsjate tasemele lähemal kui mullu. SKA on soosik, mängib kodus, ent me kavatseme igast võimalusest kinni haarata, et mäng enda kasuks kallutada. Kahjuks peame Minski sõitma ilma Raido Peedomaa, Kristjan Muuga ja Denis Lõokeseta – viimased kaks pole veel tervenenud."

Minski SKA mänedžer Oleg Lebedev: "Hoolimata kaotustest koduliigas läheb meil kõik plaanipäraselt, valmistume võitluseks Servitiga, kes samuti seni ainult võite tunnistanud. Et mängime kodus, tahame loomulikult võita ning kindlasti tuleb meile kasuks veidi pikem ettevalmistusaeg. Vigastustega on meil väljas Juri Lukjantšuk ja Ivan Matskevitš, ent õnneks on rivis tagasi meie põhipommitaja Viktor Zaitsev, kes vahepeal Valgevene koondise juures mõned mängud vahele jättis."

Laupäevased mängud:

14:00 HC Kehra/Horizon Pulp&Paper – Klaipeda Dragunas (Kehras)

15:00 Minski SKA – Põlva Serviti (Minskis)

15:00 Bresti HC Meshkov – Riia Celtnieks/LSPA (Brestis)

16:00 Riihimäen Cocks – HC Vitjaz (Riihimäel)

Dragunas sõidab Eestist Soome punktide järele

Pühapäevastest kohtumistest peatume pikemalt Soomes toimuval Riihimäen Cocksi ja Klaipeda Dragunase vastasseisul, sest kuigi hooaja lõpptabelis lahutas klubisid neli kohta ja seitse punkti – soomlaste kasuks – siis omavahelistes kohtumistes jäädi mullu viiki. Novembris 2012 Riihimäel said võõrustajad 31:27 võidu ja käesoleva aasta veebruaris ei oldud Klaipedas sugugi külalislahkemad – Dragunas võitis 27:23.

Balti Liiga hooaeg on mõlema jaoks alanud veidi vastandlike tunnetega – tabelis on kaks võitu ja kaks kaotust ning vaid väravate vahe asetab Cocksi Dragunasest koha võrra ettepoole, kolmandaks. Soomlased kaotasid Servitile ja SKA-le, alistades samas kindlalt Celtnieks/LSPA ja HC Meshkovi. Loosi tahtel kohtus Klaipeda klubi täpselt samade meeskondadega ja sai samad tulemused – mitte muidugi numbriliselt!

Cocksi jaoks oli periood kahe Balti liiga vooru vahel päris tihe – pidada tuli neli koduliigamängu ja üks kohtumine Soome karikavõistlustel. Lisaks käisid Kristo Voika ja Marius Aleksejev mängimas Eesti koondise eest Robin Sjöman, Antti Valo, Teemu Tamminen ja Nico Rönnberg esindasid Soomet MM-valikmängudes Türgi ja Gruusia vastu. Viimane mees muide liitus Cocksiga alles oktoobri lõpul, katkestades lepingu Norra klubiga ØIF Arendal.

Soome meistrivõistlustel sai Cocks 9. oktoobril võõrsil seni võiduta Siuntio IFi vastu šokeeriva 26:30 kaotuse (Kristo Järve 7). Edasi alistati kodus Helsingi IFK 34:26 (Kristo Voika 9), võõrsil Vantaa Atlas 29:24 (Teemu Tamminen 9) ja kolmapäeval kodus Karjaa BK-46 38:29 (Niko Leikama 13). Lisaks oli Cocks Soome karikavõistluste veerandfinaalis kindlalt üle esiliigaklubist Dicken TEAM 39:15 (Tamminen 6).

Cocksile külla sõitval Dragunasel oli samuti tihe kuu. EHF Karika teise valikringi kohtumised peeti oktoobris ja Dragunas alistus avakohtumises võõrsil suurelt 21:36 tugevale Rumeenia klubile VS Stiinta Municipal Dedeman Bacau. 18-aastane Mindaugas Dumičius oli leedukate parim viie väravaga. Korduskohtumine Klaipedas läks paremini, ent kaotus tuli siiski vastu võtta tulemusega 28:29 (Benas Petreikis ja Tadas Stankevičius 7).

Ka koduliigas oli Dragunasel tegemist. Šiauliai SM Dubysa-Gubernija alistati kodus 32:21 (Dumčius 6) ja Kaunase Granitas-Gaja-Karys võõrsil 31:22 (Petreikis 7). Siis mängiti Vilniuse Šviesaga kodus 32:32 viiki (Jonas Truchanovičius 7) ja kolmapäeval alistati võõrsil tippheitluses HC Vilnius 33:24 (Petreikis 7) ning tõusti Leedu liiga liidriks.

Cocksi peatreener Kaj Kekki: "Meil on ees üliraske kuu, kus tuleb 26 päevaga pidada 9 kohtumist ehk Balti Liigale lisaks ka mängud EHF Challenge Cup'il, Soome karika Final Fouril ning koduses liigas. Koondiste paus tegi meile ka karuteene, sest pea terve Soome koondis saabus Gruusiast tugeva kõhugripiga ning tänagi on meil rivist väljas Antti Valo, Robin Sjöman ja Teemu Tamminen. Kolmapäeval BK-46 vastu ei mänginud neist keegi ja andsime puhkust ka Marius Aleksejevile. Õnneks tuli koondise juurest tervena tagasi meie uustulnuk Nico Rönnberg, kes toob meile juurde liikuvust ja viskevõimsust."

Dragunase peatreener Miglius Astrauskas: "Sõidame põhja poole, et kohtuda minu arvates meie põhiliste konkurentidega pääsu eest nelja parema hulka. Kehra on sel hooajal veidi ebastabiilsem, aga Cocks on alati tugev. Oktoobris pidasime klubiga seitse mängu, meie kuus koondislast aga koguni üheksa, nii et koormused on tugevad. Aga meil on noor meeskond ja noored peavadki arenemiseks mängima, nii et me ei kurda. Ainsana peame maha jätma euromängul põlve vigastanud Ukraina leegionäri Anton Moroko, kõik ülejäänud on rivis ja läheme punktide järgi. Muidugi mängib Cocks kodus ja on tugevam kui mullu, ent usun ka oma meeskonna võiduvõimalustesse."

Pühapäevased mängud:

13:00 Bresti HC Meshkov – Põlva Serviti (Brestis)

14:00 HC Kehra/Horizon Pulp&Paper – Minski HC Vitjaz (Kehras)

14:00 Riihimäen Cocks – Klaipeda Dragunas (Riihimäel)

15:00 Minski SKA – Riia Celtnieks/LSPA (Minskis)

Balti liiga tabeliseis 8. novembri seisuga:

1. Minski SKA 4 4 0 0 129:109 8

2. Põlva Serviti 4 4 0 0 122:104 8

3. Riihimäen Cocks 4 2 0 2 122:112 4

4. Klaipeda Dragunas 4 2 0 2 105:106 4

5. Riia Celtnieks/LSPA 4 2 0 2 117:122 4

6. HC Kehra/Horizon Pulp&Paper 4 1 0 3 110:113 2

7. Bresti HC Meshkov 4 1 0 3 104:110 2

8. Minski HC Vitjaz 4 0 0 4 108:141 0