Teisel jõulupühal kohtus Hannover-Burgdorf kodusaalis TVB Stuttgartiga ning sai kindla 32:19 (13:8) võidu. Eesti koondise vasaksisemine viskas ühe värava ja andis kolm resultatiivset söötu. Pühapäeval lõpetati aasta 32:32 (15:16) viigiga võõrsil TSV GWD Mindeni vastu.

Patrail: tabelit vaadates kurta ei saa

Kohtumine oli tasavägine ja viimast veerandtundi alustas Hannover 24:28 kaotusseisus, ent Patraili väravaga algas tagasitulek ning lõpuks saadi viigipunkt. Numbriliselt tegi eestlane hooaja parima mängu, saades kirja neli tabamust ja kuus väravani viinud söötu.

"Kahtlemata oli see hooaja väsitavaim mäng ja rohkem vaatasime tabloole, et millal see ükskord lõpeb. Kümne päevaga pidasime neli kohtumist, trenni tegime ka jõululaupäeval ja esimesel pühal ning suur väsimus istus sees," tunnistas Patrail.

"Sain viimastes mängudes palju mänguaega, sest Morten Olsenil ja Fabian Böhmil polnud kõige parem päev ning Alfred Jönsson jäi eemale. Kaitses mängisin eelmisel nädalal mõlemad mängud täisajaga ja rünnakulgi tuli rohkem vastutust," selgitas hooaja esimese poolega 29 väravat ja 27 resultatiivset söötu kirja saanud Patrail.

TSV Hannover-Burgdorf kogus 31 punkti ja tihedas tabelis – kus esikuuik mahub nelja punkti sisse – paiknetakse teisel koha, ühe silma kaugusel liider THW Kielist. Järgnevad SG Flensburg-Handewitt ja SC Magdeburg 30 ning Berliini Füchse ja Rhein-Neckar Löwen 28 punktiga.

"Tabelit vaadates kurta ei saa, oleme hästi mänginud. Kui hooaja eel oleks keegi teist kohta ennustanud, ei uskunuks seda keegi. Lisaks lükkasime karikavõistlustel võõrsil välja suursoosikud Flensburgi ja Löweni ning aprillis ootab ees Final Four. Naudime praegu oma edukust, aga teisel poolaastal saab kindlasti väga raske olema," arvas eestlane.

"Isiklikus plaanis on samuti kõik hästi, sest peamine eesmärk – jääda terveks – sai täidetud. Vahele jäi ainult üks kohtumine, vastutust tuleb piisavalt ja oktoobris valiti mind liiga parimaks mängijaks. Hetkel ei taha palli nähagi, vaja kiirelt välja puhata ja siis Eesti koondisega liituda," lisas Patrail.

Hendrik Varul jätkas Rootsis võidukalt

Saksamaa 2. Bundesligas eestlastel sama edukalt ei suju. HSG Krefeld on kindlalt tabeli viimane kahe punktiga ning sai teisel jõulupühal kümnenda järjestikuse kaotuse. Võõrsil jäädi 23:30 (9:13) alla VfB Lübeck-Schwartaule. Hooaja esimese poolega 23 väravat visanud Karl Roosna jäi sel korral Krefeldi poolel nullile.

TV Emsdettenil on tabelis küll 11 punkti, kuid kohaks 18 meeskonna konkurentsis siiski eelviimane. Kolmapäeval kaotati kodus liigallider HSC 2000 Coburgile 30:34 (17:21), Karl Toom viskas kolm väravat. Poole aastaga kogus Toom oma nimele 34 väravat ja 15 resultatiivset söötu.

Rootsi esiliigas lõppes aasta edukalt Hendrik Varuli ja Hammarby IF-i jaoks, sest jõulude ajal oldi kodus 31:27 (15:10) üle HK Torslanda Elitist. Eesti koondise joonemängija tabas kolm korda ning Hammarby on 15 vooru järel teisel tabeliastmel, liider HK Aranäsiga võrdselt 24 punkti peal.