Kehra oli nädal tagasi ülipõnevas mängus üle Viljandist ja tõusis liigatabelis alistatust mööda teiseks. Serviti juhib täisedu 26 punktiga, Kehral ja Viljandil on 15 ning Tallinnal ühe vähempeetud mängu juures 13 silma. Seega võivad pealinlased Viljandi alistamise korral kolmandaks tõusta, sest väravate vahe on neil mulkidest parem.

Tallinnal naasis Kiil, Viljandil teeb tagasituleku Maasalu

Tallinn ja Viljandi kohtuvad tänavu kolmandat korda. Oktoobris sai Viljandi Kalevi spordihallis – kus mängitakse nüüdki – ülinapi 23:22 võidu, detsembris oldi kodus paremad 22:19. Enne kaht tänavust kaotust oli Tallinnal neljapäevase vastase vastu aga suisa kaheksamänguline kaotuseta seeria.

"Viljandiga pole olnud, ega saa neljapäevalgi kerge olema. Neil tõstavad noored üha enam pead, kogemust on ka piisavalt ja väravasuul seisab Rasmus Ots. Võitlus tuleb kindlasti kõva, aga kodusaalis lähme loomulikult võidu peale," sõnas aastat viigi ja kahe võiduga alustanud Tallinna peatreener Risto Lepp.

"Eelmisel nädalal Tapa vastu tegi väga sümpaatse tagasituleku Risto Kiil, kes oli üle aasta erinevate tervisemuredega platsilt eemal. Ta annab meile nii tagaliini kui ka kaitsesse kindlasti valikuvõimalusi ja kvaliteeti juurde," rõõmustas Lepp 24-aastase HC Tallase kasvandiku naasmise üle.

"Nagu aimata oli, jättis Kehra vastu oma jälje enam kui 40-päevane mängupaus. Nappi kaotust me siiski liialt ei põe, sest ees on juba uus mäng otsese konkurendiga. Publikuta mängides pole kodusaalis nii suurt tähtsust ja oleme Tallinnat juba Kalevi spordihallis ka võitnud," lausus Viljandi peatreener Marko Koks.

"Koroonaviirus on nüüd meieni jõudnud ja mõned poisid peavad lähikontaktsetena isolatsioonis olema. Aga mitmeaastase pausi järel taasliitus meiega Soomest naasnud Sten Maasalu, kes on kindlasti tõhus täiendus," teatas Koks rahvuskoondislase tagasitulekust kasvatajaklubi ridadesse.

Leedust naasnud tiimid lähevad Põlvas vastamisi

Kaks meeskonda, kes nädalavahetusel enneaegselt Leedu-turneelt tagasi tulid, lähevad vastamisi Põlvas. Nii Serviti kui ka Tapa alistusid laupäeval Balti liigas napilt Leedu tippklubidele, kuid pidid siis koroonapiirangute tõttu tagasiteele asuma ning nii jäid pühapäevased kohtumised Klaipedas ja Kaunases pidamata.

Tapal on tabelis vaid viis punkti ning esinelikusse tõus nõuaks väikest imet, kuid aasta aastalt on Servitiga vahet vähendatud. Näiteks kui neli hooaega tagasi kaotati põlvalastele hooaja avamängus 28 väravaga, siis viimases neljas vastasseisus pole vahe üle viie värava jäänud. Viimati kohtuti oktoobris Põlvas ja kodumeeskond sai 31:26 võidu.

Kolm nädalat tagasi debüüthooaja punkti- ja võiduarve avanud Raasiku/Mistra ootab Aruküla spordisaali külla HC Kehra/Horizon Pulp&Paperit. Kaks eelnevat tänavust kohtumist lõppesid kehralaste paremusega 27:24 ja 30:23.

Meeste meistriliiga 13. voor:

3.02. 19:00 Põlva Serviti – SK Tapa/N.R. Energy

3.02. 19:00 Raasiku/Mistra – HC Kehra/Horizon Pulp&Paper

4.02. 19:00 Tallinn – Viljandi HC