Avapoolajal ei ennustanud Kalevi spordihallis miski, et meistriliiga uustulnuk HC Tallinn – keda juhendab kauaaegne kehralaste peatreener Jüri Lepp – suudab 11-kordset Eesti meistrit üllatada. Kehra sai paari väravaga ette ja kuigi korraks oli tablool 6:6 viik, libisesid külalised eest ning võitsid poolaja 15:11.

Jüri Lepp: reamäng see minu jaoks kindlasti polnud

Kehra tutvustas Eesti käsipallipublikule esimest kohalikus liigas mängivat alžeerlast, sest meeskonnaga liitus varem nii Araabia Ühendemiraatides kui Makedoonias mänginud Abdel Djalil Machoud. 24aastane vasaksisemine oli avapoolajal heas hoos, visates 4 väravat.

Riietusruumist väljus Tallinn võimsa hooga – kiirelt oli tablool seis 14:15 ja kuigi Kaspar Leesi kaks väravat taastasid Kehra kolmeväravalise edu, siis pealinlased said hoo sisse. 44. minutiks sai HC Tallinn esmakordselt ette, 18:17 ja viimane veerandtund kulges väga põnevalt ja närviliseltki.

Korduvalt vähendas Kehra vahe minimaalseks, ent järjekordse spurdi toel oli Tallinn ees 23:19. Lees ja Machou andsid oma parima ning viimase minuti algul oli seis 26:25. Kehralased said viigivõimaluse, mängisid osavalt viskele Martin Neruti, kuid pealinlaste 17aastane väravavaht Armis Priskus tõrjus ning HC Tallinn võttis magusa skalbi.

Endine kehralane Marko Slastinovski viskas võitjate kasuks 7 ja Markus Viitkar 5 väravat. Kehra meeskonnas jäi Leesi ja Machou arvele vastavalt 7 ja 6 tabamust. HC Tallinna peatreener Jüri Lepp tunnistas, et tema jaoks oli kohtumine loomulikult eriline.

"Olen Kehras nii pikki aastaid käsipalli arendanud ehk reamäng see kindlasti polnud. Algul ei saanud kuidagi kaitset pidama ega kiirrünnakutesse joosta. Otsustasime kaitset aktiivsemaks muuta, kuna 6-0 ei toiminud meil üldse. Muudatus tõi edu, kuigi meie noor meeskond andis vastastelegi võimalusi," selgitas Lepp.

Kehralaste juhendaja Kaupo Liiva oli loomulikult pettunud. "Kontrollisime avapoolaega täielikult, kuid korduvad eemaldamised lõhkusid meie mängu ja mängijadki läksid endast välja," tunnistas Liiva. "Lõpu mängisime jälle hästi, aga punkte tabelisse ei saanud. Uus mees Machou vajab muidugi veel aega, aga tegi korraliku mängu nii kaitses kui rünnakul."

Kindlad võidud Viljandile ja Coopile

Viimsis alustas mullu pronksiseerias Viljandile alla vandunud HC Viimsi/Tööriistamarket bravuurikalt ning juhtis 3:1, kusjuures Rasmus Ots oli mulkide väravapostide vahel teinud juba viis tõrjet! Viljandi ei saanud uue mehe Andrei Hapali üleminekut korda ning puudusid ka kaitseväes teenivad Mikk Varik ja Mark Lõpp, Viimsil on vigastatud põhivasakäär Rail Ageni ja puudu ka kaitsetugi Priit Poks.

Külalised võrdsustasid mängu ja 13. minutil läksid vanameister Kristo Järve väravast esmakordselt kohtumist juhtima 6:5. Peagi keeras Ots aga värava pea lõplikult lukku, rünnakud õnnestusid suurepäraselt, väravaid tuli igalt positsioonilt ja 5:0 spurdi abil rebis Viljandi end ette ning võitis poolaja 16:10.

Peagi oli vahe üheksaväravaline ja ehkki tujutult mänginud Viimsi tegi mõned katset pööret tuua, see ei õnnestunud. Mullu kõik kolm omavahelist põhiturniiri mängu võõrsil kaotanud Viljandi sai kindla 32:22 võidu. Vladimir Maslak ja Raiko Roosna viskasid võitjate kasuks 5 väravat, viimsilastest oli täpseim Tarmo Ulla 4 tabamusega.

Põlvas võõrustas kohalik Coop SK Tapat ning jäi algul tagaajaja ossa. Seisult 2:4 tehti aga Priit Jõksi kolme ja Tõnis Kase kahe värava toel 6:0 spurt ning 21. minutiks oli Coop ees juba 16:9. Tapale selline asjade käik ei sobinud ning Kaimar Lees ja Vahur Oolup vedasid meeskonna kahe värava kaugusele.

Poolajavileks juhtis Coop 19:16, kusjuures meistriliiga parim snaiper Lees oli kirja saanud pooled tapalaste tabamustest. Avapoolaja suhteliselt võrdset mängukäiku arvestades, möödus teine pooltund võõrustajate selge ülekaalu tähe all.

Võimsas hoos oli 18aastane paremsisemine Kase, ent väravaid tuli kõikjalt, sest käe said valgeks 11 pallurit. Suureskoorilise mängu võitis Coop 43:29. Kase viskas lõpuks 11 ja Jõks 8 väravat, Tapa poolel olid Leesi ja Oolupi vastavad numbrid 12 ja 9.