Kohtumine peeti USA ekspresident Bill Clintoni nime kandvas spordihallis, kus publik maruliselt kodumeeskonda toetas. Mõlemad tiimid alustasid tugeva kaitsega ja läks aega pea kolm minutit enne kui Robin Oberg mänguskoori avas. Siis aga nõelas Kastrioti teravate kiirrünnakutega – mis pidanuks just eestlaste relvad olema – ja Tallinn jäi 1:4 taha.

Peatreener Jüri Lepp kasutas juba üheksandal minutil esimest minutilist vaheaega ja seal räägitu jõudis kohale. Armis Priskuse tõrjete vahel vähendasid Enrico Anton ja Markus Viitkar vahet ning Uku-Tanel Laast viigistas mänguseisu täpse karistusviskega. Viigiseisult 6:6 tehti Rauno Ausi, Laastu ja Antoni tabamuste abil 3:0 vahespurt ning juhiti 9:6.

Võimalusi oli enamakski, kuid mitmed kiirrünnakud jäeti realiseerimata. Tõsi, nagu Priskus, nii tegi ka Kastrioti 40-aastane makedoonlasest puurivaht Kiril Kolev häid tõrjeid. Tallinn lubas võõrustajatel vahe minimaalseks vähendada, kuid poolajavileks tuli Obergi viskest 11:9.

Teist pooltundi alustas Tallinn hästi ja sai seisult 13:12 pärast Ausi, Viitkari ja Antoni tabamusi 16:12 ette. Kastrioti kaitse muutus aktiivsemaks ja jõulisemaks ning üha paremasse hoogu sattus väravasuul Kolev. Teisel pool platsi ei saanud Tallinn kuidagi hakkama vastaste vasaksisemise Deniz Terziqiga.

Peagi oli seis viigis ja Terziqi viis Kastrioti ette. Viitkari viskest tuli veel 18:18, kuid siis saabus juba tõsisem mõõn. Kodumeeskond sai 22:18 juhtima ning hoidis edu lõpuni, võttes 25:22 võidu. Aus ja Viitkar viskasid pealinlaste kasuks viis, Anton neli ning Laast ja Oberg kolm väravat. Üleplatsimees Terziqi arvele jäi lõpuks 11 tabamust.

"Avapoolajal tegime korraliku mängu. Või isegi 40 minutit olime hästi mängus," sõnas Lepp. "Siis kahjuks lagunesime, mis võis tingitud olla ka tavalisest veidi lühema pingiga mängimisest. Selgelt jäime hätta vastaste arvulise ülekaaluga, mida nad teisel poolajal väravavahti välja võttes pidevalt kasutasid. Koduliigas oleme selle taktika vastu vähe mängida saanud."

Lepp tunnustas ka kohalikku publikut. "Võib julgelt öelda, et täna kujunesid Kosovo fännid oma meeskonna kaheksandaks palluriks. Mitmel meie mehel võttis sellise armee ees mängimine natuke jala värisema. Aga homme oleme kogemuse võrra rikkamad ning kolmeväravalist vahet pole võimatu tagasi mängida. Teeme kiire analüüsi ja anname oma parima," kinnitas Lepp.