31.03. (kell 19.00) Viljandi Spordihoone: Viljandi HC - Aruküla (seis 0:1)

Omavahelised mängud. Põhihooaeg. 1. ring: 23:31; 2. ring: 33:26; 3. ring: 29:31. 1. veerandfinaal: 27:28.

Aruküla võitis pingelise avakohtumise kodus 28:27, kuigi oli lähedal kaotusele. Teise poolaja keskel juhtisid viljandlased juba viie tabamusega, ent suutsid viimase 20-ne minutiga visata kõigest neli väravat. Pealegi jäid mulgid lõpuminutitel eemaldamiste tõttu platsile vaid kolme väljakumängijaga, mis kustutas nende lootused täielikult. „Võitlesime kõvasti ja nii need karistused tulid," ütles Viljandi peatreener Lembit Nelke. „Meil on vastasest vähem kogemusi, seetõttu olime lõpus närvilisemad. Üritasime veel ka viigiväravat, ent kolmekesi see ei õnnestunud."

Mõlemal meeskonnal kujunesid skooritegemise poolel välja liidrid, kes mõlemad kuuluvad Eesti kuni 20-aastaste koondisesse. Marko Slastinovski viskas Aruküla kasuks 13 ja Kristo Voika Viljandile 11 väravat. „Voika väsis lõpuks," tunnistas Nelke. „Eelmise nädala alguses käis meil neli poissi noortekoondise laagris, lisaks on mängugraafik olnud tihe. Aga puhata pole aega, sest juba kolmapäeval seisame selg vastu seina. Vigastusi õnneks ei ole, seega saame Aruküla võõrustada oma parimas rivistuses. Võit tuleb läbi võitluse, kindlasti peame oma kaitset parandama ja Slastinovskit ohjeldama."

Aruküla eelkäija HC Tallas sai enne tänavust hooaega play-offis viimati võidurõõmu mekkida neli aastat tagasi, kui veerandfinaalis alistati just Viljandi. Vahepeal on aga Viljandi saanud omakorda jagu Tallasest. See aga ei tähenda Nelke meelest midagi. „Aeg läheb edasi ja meeskonnad muutuvad," sõnas ta. „Vanad teened siin ei maksa."

Aruküla juhendaja Toivo Järve arust saadi avavõit tänu vastaste karistustele. „Tegime kõvasti tööd ja võtsime neile järele, kuid kohtumise saatuse otsustasid lõplikult Viljandi karistused mängu lõpus," meenutas Järv, kes teab, kuidas mulgid ka võõrsil murda. „Loeb suurem võidunälg," teatas ta.

Kindlasti proovib Viljandi seekord veelgi rohkem ohjeldada Slastinovskit. See aga Järve muretsema ei pane. „Kui nad katavad teda tihedalt, siis peame ta lihtsalt vabaks mängima," teab Järv lihtsat eduvalemit. „Pealegi annab ühe mehe jälgimine teistele rohkem tegutsemisruumi."

Viljandis peab Aruküla hakkama saama avamatšis punase kaardi teeninud Erkki Maripuuta. Lisaks jääb eemale Indrek Napsep.

01.04. (kell 19.00) Tapa Spordikeskus: SK Tapa - HC Kehra (0:1)

Omavahelised mängud. Põhihooaeg. 1. ring: 26:30; 2. ring: 28:39; 3. ring: 27:34. 1. veerandfinaal: 21:34.

Tiitlikaitsja Kehra ei andnud seeria avakohtumises kodus Tapale mingit sõnaõigust ja võitis kindlalt 34:21. „Kasutasime kaitses 5-1 formatsiooni ja katsime Janar Mäge personaalselt," lahkas Tapa loots Elmu Koppelmann seeria esimest duelli. „See andis aga palju tegutsemisruumi suurte kogemustega Roman Glinkinile. Kehral esitas hea partii ka Olev Eensalu, kes oma kehva füüsilise vormi kiuste oskab ennast vajalikul hetkel vaimselt kokku võtta."

Koppelmann teab, et hea tulemuse saavutamiseks peab meeskond ikka ise hästi mängima. Seekord aga nii ei läinud. „Väravavahi tegevus jättis soovida," hindas Koppelmanni karm silm. „Kaitses tundsime puudust Mihkel Koppelmannist, kes peaks nüüd taas rivis olema. Nõrgalt tegutsesime ka joonel, ent kui see lüli ei tööta, siis pole mõtet mitmekesisust oodata. Üldiselt jättis kogu rünnak meil soovida."

Koppelmanni sõnul tuleb Tapal teises mängus varieerida taktikaga. „Peame kasutama erinevaid formatsioone, et vastane segadusse ajada," teatas Koppelmann. „Reaalsuses pole seda aga meiesugustele amatööridele nii lihtne selgeks teha. Kui keset mängu joonist muuta, siis peab sellest kogu meeskond aru saama. Muidu pole asjal jumet."

Koppelmann lisas veel, et mängust peavad eemale jääma vigastatud Priidik Neps, töökohustusi täitev Rait Ageni ja välismaal viibiv Ingvar Volkov.

Kehra peatreener Indrek Lillsoo aga vastase koosseisu eriti ei uuri ning tahab seeriale kiirelt punkti panna. „Meie vaatame juba poolfinaalide suunas ja treenime selle nimel," tõdes Lillsoo. „Siiski ootasin avamängus Tapalt suuremat vastupanu, kuid teisalt on hea, et me ei pidanud ennast liigselt kulutama."

Teine mäng Tapal tuleb Lillsoo hinnangul esimesest tõsisem. „Tapa on kodus kõigile kõva pähkel," äratas Lillsoo hoolealuseid liigsest uinumisest. „Me peame Virumaale sõitma korraliku häälestatusega, avamatši suur võit tuleb unustada."

Esimeses kohtumises katsid tapalased personaalselt kardetud viskekahurit Mäge. Lillsool poleks midagi selle vastu, kui Tapa seegi kord sama taktikat kasutaks. „Tapa tase pole siiski võrreldav näiteks Põlva Serviti omaga," alustas Lillsoo. „Kui nad pööravad väljakul kellelegi personaalselt tähelepanu, siis jääb teistele rohkem ruumi. See aga laseks Glinkinil vabamalt tegutseda."

Väravaküttide edetabel kokku: Marko Slastinovski (Aruküla/HC Kehra) 165 (154/11), Marko Koks (Viljandi HC) 151, Mario Karuse (Põlva Serviti) 119, Erkki Maripuu (Aruküla) 118, Janar Mägi (HC Kehra) 115, Kaspar Lees (SK Tapa) 113, Uku-Tanel Laast (Chocolate Boys/Tallinna KPK) 111 (49/62), Roman Glinkin (HC Kehra) 100, Kristo Voika (Viljandi HC) 98, Ravo Voosalu (Chocolate Boys) 98 tabamust.

Play-offi väravaküttide edetabel: Marko Slastinovski (Aruküla) 13, Kristo Voika (Viljandi HC) 11, Marko Koks (Viljandi HC) 9, Olev Eensalu (HC Kehra) 7, Kaspar Lees (SK Tapa) 7, Eduard Makejev (HC Kehra) 6 tabamust.

Põhiturniiri väravaküttide edetabel: Marko Slastinovski (Aruküla/HC Kehra) 152 (141/11), Marko Koks (Viljandi HC) 142, Mario Karuse (Põlva Serviti) 119, Erkki Maripuu (Aruküla) 116, Uku-Tanel Laast (Chocolate Boys/Tallinna KPK) 111 (49/62), Janar Mägi (HC Kehra) 110, Kaspar Lees (SK Tapa) 106, Ravo Voosalu (Chocolate Boys) 98, Roman Glinkin (HC Kehra) 95, Olev Eensalu (HC Kehra) 87, Kristo Voika (Viljandi HC) 87, Kristjan Lind (Aruküla/HC Kehra) 84 (79/5) tabamust.

Põhiturniiri lõpptabel 18 vooru järel: 1. Põlva Serviti 32, 2. Chocolate Boys 30, 3. HC Kehra 26, 4. Aruküla 14, 5. Viljandi HC 14, 6. SK Tapa 8, 7. Tallinna KPK 2 punkti.