Eesti pani kõva rõhu agressiivsele kaitsele ja avaminutitest peale see toimis suurepäraselt. Ehkki lätlaste suurim staar Dainis Krištopans avas mänguskoori, sai Eesti viiendaks minutiks pärast Martin Johannsoni ja Dener Jaanimaa väravaid 2:1 juhtima. Pea kogu esimene poolaeg kulgeski rütmis, kus eestlased läksid ühega ette ja lõunanaabrid viigistasid.

Tugev kaitse tõi mitu kaheminutilist eemaldamist, ent needki kannatas Eesti hästi ära. Meie rünnakul olid heas hoos kaks Saksamaal pallivat sisemist – vasakuga pommitas Jaanimaa ja paremaga Karl Toom. Korra sai Läti veel juhtima, kui pärast Jürgen Rooba eksimust seitsme-meetri-viskel Krištopans 8:7 tegi.

Aga Eestil olid vastused olemas – koolivennad Jaanimaa ja Rooba viisid täpsete visetega uuesti meie koondise 9:8 ette. Pooltunni teisel poolel hakkas üha enam suurepäraseid tõrjeid tegema Rasmus Ots. Jaanimaa avapoolaja neljas täpne vise saatis meeskonnad puhkepausile 11:10 seisul.
Teine pooltund algas veel kahe väga hea Otsa tõrjega, aga siis hakkas viltu kiskuma. Tehnilist praaki tuli palju, Läti karistas kiirrünnakutega ja eestlastel oli suuri raskusi viskele pääsemisega. Eestil läks pea kaheksa minutit aega, et teise poolaja avavärav visata ning Läti põgenes peagi juba 16:12 eduseisu.

Siis algas Eesti tagaajamine – Ots jätkas tõrjetega, järjest tabasid Kristo Voika, Rooba ja Kaspar Lees ning seis oli 15:16. Rohkemaks jõudu ei jätkunud, Läti tihendas jälle kaitset ja sundis meie pallureid rasketele visetele, mis kuidagi ei leidnud teed raamide vahele. Seitse minutit enne lõppu tuli veel Andris Celminši viskest 16:18, kuid siis läks Läti eest.

Lõpuminutitel saatsid lätlased mitu palli tühja väravasse, kui Eesti püüdis väravavahi lisaväljakumängijaga asendades veel vastast püüda ning lõppskooriks kujunes 24:18 Läti võit. Eesti poolel olid täpsemad Jaanimaa ja Toom nelja väravaga, vastastel oli viie väravaga resultatiivseim igapäevaselt HC Kehra/Horizon Pulp&Paperis mängiv Uvis Strazdinš.

"Tegime väga hea avapoolaja ja arvan, et pidanuksime selle põhjalt juhtima enam kui vaid ühe väravaga. Teisel poolajal mängis Läti kaitses väga kõvasti ja me ei suutnud oma plaane läbi suruda, ei leidnud viskekohti ega suutnud ka läbimurdeid sooritada," kommenteeris Eesti koondise peatreener Thomas Sivertsson.

"Positiivse poole pealt võib välja tuua meie kaitsetegevuse ja väravavahitöö. Saime vastaste ohtliku tagaliini piisavalt hästi kinni. Rünnak oli meie probleem ja peame lähipäevadel mõtlema, kuidas saame seda pühapäeval parandada. Kiirrünnakute osa jäi peaaegu olematuks, sedagi tuleb muuta," vaatas Sivertsson järgmise mängu suunas.

EM-valikmäng: Eesti – Läti 18:24 (11:10)


11. aprillil 2019. Tallinnas, Kalevi spordihallis. 600 pealtvaatajat.
Kohtunikud: Amar Konjicanin ja Dino Konjicanin (mõl. Bosnia ja Hertsegoviina).
Eesti: Ots, Aleksejev; Rooba (2 väravat), Roosna, Sillaste (1), Lees (2), Pärt, Johannson (2), Varul, Jaanimaa (4), Celminš (1), Toom (4), Hiiend, Timmo, Voika (1), Oberg (1). Peatreener Thomas Sivertsson.
Läti: Kugis (1), Purinš; Kreicbergs (4), Arajs (1), Jurdžs (1), Kurzemnieks, Veršakovs (2), Lilienfelds (2), Krištopans (3), Klešniks (2), Pilpuks, Ermanis, Strazdinš (5), Pančenko, Politers (3), Meikšans.