Eesti jäi kiiresti tagaajajarolli - suurim kaotusseis oli seejuures 9:12 -, kuid tegi avapoolaja lõpus 4:0 spurdi ja läks vaheajale 16:15 eduseisus. Teisel 30-minutilisel perioodil suutis kodumeeskond edu hoida ja võtta lõpuks kaheväravalise võidu.

Eesti resultatiivsemad olid Mikk Pinnonen ja Kristo Järve 5 tabamusega. Janar Mägi, kapten Martin Johannson ning vaid 17-aastane Karl Roosna lisasid 4 väravat.

„Võit tuli hea kaitse ja meeskondliku tegevuse pealt. Individuaalselt tegi hea mängu Mikk Pinnonen. Puudujääkidest rääkides jättis soovida kaitse ja väravavahi koostöö, samuti peame korduskohtumises momente paremini realiseerima,“ sõnas Suvi pärast mängu.

Koondise kaks põhimängijat Mait Patrail ja Dener Jaanimaa vigastuse tõttu mängus kaasa ei teinud. Uuesti võib neid väljakul näha alles uuel aastal.

Esimeses kvalifikatsiooniringis, kust Eesti pidi viimaste aastate ebaedu tõttu EM-pileti püüdmist seekord alustama, on meie alagrupikaaslaseks ka grusiinidest märksa nõrgem Luksemburgi koondis.

Järgmise mängu peab Eesti juba pühapäeval, kui Gruusiaga minnakse vastamisi Thbilisis. Mõlemad Luksemburgiga mängud on kavas alles järgmise aasta suvel.