Eesti meistriliiga liider peab mõlemad kohtumised järjestikustel päevadel võõral väljakul, mis pole tavatu. "Kuna käsipallis viib eurosarjades osalemine raha vaid välja ning erinevalt jalgpallist sisse ei too, siis oli meile tunduvalt odavam loobuda kodumängust ja pidada kaks kohtumist Kosovos," selgitas tegevjuht Risto Lepp klubi pressiteate vahendusel.

HC Tallinna nn. katusklubi HC Tallas osales küll aastatel 2001-2008 seitsmel korral eurosarjas, ent uue esindusmeeskonnana mängitakse nii kõrgel tasemel esmakordselt. Tallase saldoks enam kui kümme aastat tagasi lõppenud 14-mängulises eurosaagas jäi üks võit ja üks viik, ainsana alistati 2002. aastal kodus hollandlaste Aalsmeeri FIQAS 24:21.

"Mitte ainult klubile, aga paljudele mängijatelegi on tegu debüüdiga eurosarjas," sõnas Tallinna peatreener Jüri Lepp. "Samas oleme sel hooajal mänginud juba päris palju rahvusvahelisi turniire ja sõprusmänge ning lisaks kaks kohtumist võõrsil Balti liigaski. Need kogemused aitavad kindlasti toime tulla ka Kosovos."

Lepp ise on suurte kogemustega treener, sest HC Kehraga võistles ta Euroopas aastaid. "Eurosarjal on müstiline mõju meeskonnale. Mäletan Kehra-ajast, kuidas panustamine treeningutel muutus nende mängude eel oluliselt. Nii on nüüdki, poisid teevad väga tõsiselt tööd ning usun, et oleme päris heas seisus," kinnitas Lepp.

Ferizaj linnas tegutsev KH Kastrioti on viiekordne Kosovo meister. Mullu lõpetati põhiturniir kolmanda kohaga ja pudeneti konkurentsist poolfinaalis. Eurosarjas osaletakse juba üheksandat korda, avaringist pole seni edasi saadud. Meeskond koosneb peamiselt kohalikest palluritest, kuid väravasuul seisab ülikogenud makedoonlane Kiril Kolev. 40-aastane väravavaht mängis aastaid tagasi Meistrite liigaski Skopje Vardari eest.

"Vastasest kahjuks liiga palju veel ei tea, liikuvat pilti pole näinud, aga ehk veel saame materjali," lootis Lepp. "Tegu on pigem professionaalse meeskonnaga ja tiimis nii noori kui Kolevi-sarnaseid kogenuid pallureid. Balkani stiil on meile ju teada – tugev kaitse ja veelgi parem võitlusvaim."

Mõlemat kohtumist vilistavad Svetoslav Jovchev ja Zvezdelin Yonchev Bulgaariast ning delegaat on bosnialane Pero Maric. "Loodame, et vile on normaalne. Aga peame ise kõvasti võitlema ja just oma eeldatavat kiiruslikku eelist kasutama. Meil on kindlasti šansid edasi saada, ehkki kodumeeskonda tuleb soosikuks pidada," hindas Lepp.