"Usun, et finaalist valitseva maailmameistri Prantsusmaa ja Rio de Janeiro olümpiavõitja Venemaa vahel tuleb vägev andmine. Mõlemad avaldasid muljet poolfinaalides, mida eile õhtul saalis jälgisime. Venelannad olid Rumeeniast küllalt selgelt üle, sest viimastel puudus vigastatud juhtmängija Cristina Neagu.

Täismaja, 11 000 pealtvaataja marulisel toetusel oli prantslannade mängu Hollandi vastu nauditav vaadata. Kohati liikus pall hoomamatult kiiresti, nii sujuv ja osav oli Prantsusmaa võistkondlik esitus. Atmosfäär oli uskumatult võimas, publik moodustas tõepoolest kaheksanda mängija! Lõpuvile kõlades oli rahvas eufoorias, ovatsioonid kestsid üle kümne minuti.

Kui õhtul teleuudistes asetus Prantsusmaa poolfinaalivõit põhiuudiste hulka, siis saab aru kui olulisel kohal on siin riigis sport ja sealhulgas käsipall. Pariisis avati hiljuti nn. käsipallikodu – suur kompleks, kus asuvav alaliit, koolituskeskus, muuseum, ujula, kaks väljakut ja palju muud.

Selle ägeda kompleksi ehitus läks maksma 41 miljonit, mis tuli erinevatest allikatest. Üks huvitavamaid rahasüste on kindlasti mängijatelt kogutu. Nimelt annetasid kõik registreeritud pallurid viis eurot, arvestades et neid on Prantsusmaal pisut alla miljoni, siis kogunes päris suur summa.

Prantslaste käsipallikodus toimub neil päevil ka mitmeid konverentse, suurimal neist tutvustati eile küllalt värsket uuendust ehk Selecti iBall-i. Palli sees olev kiip lubab koguda ohtralt erinevaid andmeid, mis loovad lisaväärtust ning tekitavad fännide jaoks uusi emotsioone. Lahendust katsetati juba meeste Meistrite liigas ja nüüd ka siin EM-i finaalmängudel.

Uuenduslikud on ka paljud teised projektid, millega rahvusvahelised alaliidud täna tegelevad. Tähtsamad suunad on sotsiaalmeedia, kus käsipalli populaarsus on plahvatuslikult kasvanud ning keskendumine uutele turgudele ehk Aasiale ja Ameerikale. Erilist tähelepanu ja investeeringuid on suunatud Jaapanisse, kus järgmisel aastal toimub naiste MM-finaalturniir ja siis juba Tokyo olümpiamängud."

EM-finaalturniiri poolfinaalides oli Venemaa 28:22 (16:15) üle Rumeeniast ning Prantsusmaa alistas Hollandi 27:21 (12:11). Reedel peeti ka 5.-6. koha mäng, kus EM-tiitli loovutanud Norra sai kindlalt jagu Rootsist 38:29 (22:14). Otsustavad medalimängud peetakse Pariisis pühapäeval.