"Ootan põnevusega järgmist nädalat. Sügisestes EM-valikmängudes ma koosseisu ei pääsenud, aga loodan nüüd end tõestada treeneritele ja Eesti vastu platsile saada. Paremääre kohale on peamiseks konkurendiks mu eakaaslane Nikita Pančenko meistermeeskond Dobele Tenaxist.

Meie koondise tugevaim lüli on kindlasti tagaliin, kus tegutsevad meeskonna liidrid Dainis Krištopans, Aivis Jurdžs ja Maris Veršakovs. Aga kogu tiim on väga kokkuhoidev, hingab ühes rütmis ja usub, et võime siit alagrupist edasi saada. Ilmselt suurimaks miinuseks on koondise kapteni ja joonemängija Ingars Dude vigastus.

Läti-suguse koondise jaoks on iga mängija eemalejäämine valus, aga loodan, et see pole suur probleem. Muidugi, Prantsusmaal mängiva Dude kogemustest tunneme puudust, aga asendajad on olemas ja kindlasti aitab meeskonnasisene keemia neil kiirelt mängujoonisesse sulanduda.
Saab väga huvitav olema esineda Eesti vastu, kus mängin esimest hooaega. Kohalik tase on ehk pisut kõrgem kui Läti meistriliigas, aga parima mulje on mulle jätnud fännid. Neid käib mängudel rohkem kui Lätis ning vähemalt Kehras on nad väga asjatundlikud. Sõprussidemed jäävad järgmisel nädalal siiski tahaplaanile, sest kavatseme mõlemas mängus Eestit võita!"

Läti koondis EM-valikmängudeks Eesti vastu: Dainis Krištopans (Skopje RK Vardar), Aivis Jurdžs (SC DHfK Leipzig), Arturs Kugis (TV Grosswallstadt), Raitis Purinš, Rihards Leja, Arturs Lazdinš (kõik Riia Celtnieks), Nils Kreicbergs (Riihimäe Cocks), Emils Kurzemnieks (UMF Afturelding), Maris Veršakovs (TGS Pforzheim), Girts Lilienfelds (HSC Coburg 2000), Evars Klešniks (LiT Tribe Germania), Guntis Pilpuks (HF Mors-Thy Handbold), Andis Ermanis, Nikita Pančenko, Egils Politers, Antons Šuleiko (kõik Dobele Tenax), Arturs Meikšans (Ludza SK Latgols) ja Uvis Strazdinš (HC Kehra/Horizon Pulp&Paper). Peatreener Armands Uščins.