"Esmalt siis meeskonna koosseisust. Kutsusime koondisse 17 pallurit, aga nagu karta oli, Kristjan Muuga seljahäda ei lubanud tal meiega liituda. Eile puudus eelneva kokkuleppe alusel veel Jürgen Rooba, ent täna on kõik 16 juba rivis. Tervis tundub kõigil hea või no nii hea kui tippsportlastel olla saab, aga kaasalöömast väiksed hädad kedagi ei sega.

Nagu eelmistelgi kordadel, kaasasime treeningutele koondise õhkkonna nuusutamiseks mõned noored pallurid. Sel korral treenivad meiega juba jaanuaris Poola-laagris kaasas käinud David Mamporia Kehrast ning lisaks minu hoolealused Aruküla/Audentesest, Rauno Kopli ja Markus Kask.

Esimese 24 tunniga oleme jõudnud teha kaks trenni ja pidada mõned koosolekud. Kui eile kordasime üldplaanis varem räägitut, siis täna hakkasime juba detailsemalt tegutsema. Alustame rünnaku lihvimisest ja hiljem keskendume kaitsele. Lisaks vaatame täna videoanalüüsi Läti koondisest ning otsime vasturohtu nende plaanidele.

Et põhiasjad on juba mängijatel selged, siis saame töötada päris palju individuaalselt ehk positsiooniti. Treeneritetiim täienes Janne Ekmaniga, kes lisaks väravavahtidele ja viimaste koostööle kaitsega, aitab ka ääremängijate juures. Peatreener Thomas Sivertsson ja mina tegeleme siis taga- ja joonemängijatega ning Thomas koordineerib muidugi kogu tegevust."

Eesti koondis EM-valikmängudeks Läti vastu: Rasmus Ots (Bergischer HC), Marius Aleksejev (Akureyri HF), Hendrik Varul, Henri Sillaste, Henri Hiiend, Alfred Timmo (kõik Põlva Serviti), Robin Oberg (HC Tallinn), Martin Johannson (Bukaresti Steaua), Armi Pärt (Schwerini Mecklenburger Stiere), Jürgen Rooba (HIF Karlskrona), Karl Roosna (HSG Krefeld), Kaspar Lees (HC Kehra/Horizon Pulp&Paper), Dener Jaanimaa (TuS N-Lübbecke), Andris Celminš (RK Maribor Branik), Karl Toom (TV Emsdetten), Kristo Voika (TSG Söflingen). Peatreener Thomas Sivertsson, treenerid Martin Noodla ja Janne Ekman, füsioterapeut Margus Parts, delegatsioonijuht Priit Allikivi.