"Reede õhtu pakkus suurepärast käsipalli, kui EM-il mängiti poolfinaale. Finaalturniiri suurimal üllatajal Horvaatial ei tahtnud esimeses mängus kohe miskit õnnestuda. Prantslannade agressiivne kõrge kaitse, kus vastaste staarmängija Camila Mičijevic personaalselt kinni võeti, rikkus horvaatide mängupildi täielikult.

Avapoolajal oli Horvaatia vahepeal 11 minutit järjest väravata ja vaheajaks jäädi kümne väravaga taha, 15:5. Teisel poolajal küll koguti end veidi, aga Prantsusmaa sai kindla võidu tulemusega 30:19. Teises poolfinaalis nägime aga mängu nii-öelda täie raha eest, sest Taani alustas väga tugevalt ja üllatuslikult domineeris kogu avapoolaja.

Taanlannade väravavaht Sandra Tofti tõrjeprotsent oli vaheajale minnes lausa 50! Ka teine pooltund pakkus kõrgetasemelist käsipalli ja 50. minutini liiguti punkt-punktis. Viimase kümne minutiga pani Norra kiire mänguga paremuse siiski maksma ja võitis lõpuks 27:24.

Kaotusest hoolimata näitas Taani väga sümpaatset mängu ning oli esimene naiskond, kes suutis sel turniiril kaotuseta liikuvat Norrat tõsiselt raputada. Taanil on küllalt noor võistkond, aga ühtlase tasemega ning mängib kiiret ja jõulist käsipalli. Kui mõnes tiimis jäävad pikad mängijad aeglaseks ja üritavad tagaliinist realiseerida, siis taanlannad on mitmekülgsed.

Norra ülemvõimust sel EM-il on palju kirjutatud, aga neid kiitmata jätta ei saa minagi – lausa lust on nende mängu vaadata. Paneb imestama, kui õigeid otsuseid suudetakse niivõrd kiire mängu puhul langetada. Vigastusest naasnud Veronica Kristiansen ja Nora Mørk annavad võistkonnale palju juurde. Eriti kartmatult ja osavalt tegutseb turniiri parim snaiper Mørk.

Pettunud olen kindlasti Hollandi esituses. Turniiri alustas maailmameister nõrgalt ja sai vaevu alagrupist edasi. Tagaliinis oli Estavana Polmani puudumisel puudu teravusest ja ka Lois Abbingh ei mänginud võimetekohaselt. Mindi küll paremaks, aga Venemaa vastu puudus nii emotsioon kui ka tahe mäng võita ja venelannad said EM-il viienda koha 33:27 võiduga.

Finaalis saab olema põnev näha, millise taktika Prantsusmaa valib. Kas julgetakse ka Norra vastu minna nii kõrge kaitsega, arvestades vastaste tagaliini individuaalset meisterlikkust? Kas prantslannadel on jaksu kesta lõpuni, et takistada Norra kiirrünnakuid? Soosikuks pean kindlasti Norrat, aga loomulikult tahab Prantsusmaa tiitlit kaitsta."

---

Naiste EM-finaalturniir lõpeb pühapäeval, kui esmalt üritab kolmekordne Euroopa meister Taani võita esimest EM-medalit pärast 2004. aastat. Pronksimängus on vastas Horvaatia, kes pole tiitlivõistlustel veel kunagi nii kaugele jõudnud. Eesti aja järgi kell 19 algavas finaalis kohtuvad tiitlikaitsja Prantsusmaa ja kaheksandat EM-kulda jahtiv Norra.