Turniiri eelõhtul teatasid MM-ist loobumisest Tšehhi ja USA koondised, kelle asemel kaasati turniirile esimestena joone alla jäänud Põhja-Makedoonia ja Šveitsi meeskonnad.

Delfi kirjutas eile, et Tšehhi koondises on avastatud üheksa koroonapositiivset mängijat, USA tiimis aga tervelt 18.

Tänases ainsas mängus kohtusid korraldajamaa Egiptus ja Tšiili. Egpitus sai 35:29 (18:11, 17:18) võidu. Homme peetakse juba seitse kohtumist, teiste seas tulevad väljakule ka viimasel hetkel MM-ile pääsenud Šveits (kohtub Austriaga) ja Põhja-Makedoonia (kohtub Rootsiga).

Koroonaviirusega on kimpus ka teised koondised. Näiteks Brasiilia teatas eile, et MM-ilt jäävad eemale nende peatreener Marcus Oliveira ja meeskonna suurim täht Thiagus Petrus, kes andsid esmaspäeval Portugali treeninglaagris positiivse viiruseproovi. Varasemalt olid kergete sümptomitega viiruse küüsi langenud brasiillaste väravavaht ning neli treenerite tiimi liiget. Kogu ülejäänud meeskonnal lubati aga Kairosse reisida.

Brasiilia esimene mäng on reedel Hispaania vastu.

Käsipalli MM-i esimesest faasist pääsevad põhiturniirile alagrupi (kokku on 8 gruppi) kolm paremat (kaasa võetakse ka alagrupist saadud punktid). Alagruppide neljandad meeskonnad langevad Presidents Cup'ile, kus mängitakse välja MM-i madalamad kohad. Põhiturniiri nelja alagrupi kaks paremat pääsevad veerandfinaali.

MM-tiitlit kaitseb Taani, kes kahe aasta taguses finaalis alistas Norra. Pronksimatsi võitis 2019. aastal Saksamaa vastu Prantsusmaa.