Kolmapäevases avamängus olid vastamisi seni C-grupis kõige rohkem (92) ja kõige vähem (49) väravaid visanud meeskonnad ning see kajastus platsilgi. Pidades silmas õhtust Eesti - Gruusia mängu, säästis peatreener Martin Noodla mitut põhimeest – meie senine parim snaiper Aleksander Pertelson ei mänginud ning Mihkel Lõpp tegi seda episoodiliselt.

Hispaania sai kiirelt 3:0 ja 7:1 juhtima, eestlased olid ülimalt suurtes raskustes vastaste väga kõrge ja aktiivse kaitse murdmisega. Noodla katsetas väravavahi asendamist seitsmenda väljakumängijaga, ent pallikaotused rünnakul lasid hispaanlastel lihtsaid väravaid saada.

Läks aega pea üheksa minutit, enne kui saadi esimene värav mängust, mille viskas tiimi pesamuna Ilja Kosmirak. Hispaania jätkas edu kasvatamist ja võitis poolaja 19:5. Teised veerandsada minutit algasid rõõmsamates toonides. Kaitses seisti hästi, Nikita Makovei tabas joonelt, Taavi Vool tegi mitu head tõrjet ja Sergio-Silver Kreegimaa vähendas vahet veelgi.

Kauaks rõõmu ei jätkunud ja peagi hakkas Hispaania vahet jõudsalt suurendama ning võttis lõpuks ülekaaluka 32:12 võidu. Kreegimaa viskas Eesti kasuks kolm, Makovei, Endrik Jaanis ja Sigmar Seermann kaks väravat, Kosmirak, Lõpp ja Lauri Land lisasid ühe tabamuse.

Õhtul kohtusid Eesti ja Gruusia selgitamaks 5.-6. kohta. Grusiinid hakkasid hommikul kõvasti vastu alagrupi valitsejale Fääri saartele, kaotades vaid viie väravaga. Erilist tähelepanu pidid eestlased pöörama Nikoloz Kalandadzele, kes oli seni turniiril visanud 37 väravat Gruusia 83-st! Võimsa viskega paremsisemist kaetigi kogu kohtumise vältel personaalselt.

Kalandadze viis küll Gruusia ette, kuid siis tegid Kreegimaa ja Pertelson seisuks 2:1, viies nii Eesti esmakordselt EM-il juhtima. Kaitse toimis korralikult, Vool tegi häid tõrjeid ning rünnak oli ladusam kui eelmistes mängudes. Kahjuks vedas alt visketäpsus – küll raksusid postid, küll osutus ületamatuks vastaste puurivaht.

Nii visati 4:2 eduseisu järel tosina minutiga vaid üks värav ja Gruusia sai 8:5 juhtima. Kreegimaa vähendas kahe tabamusega vahe minimaalseks, kuid vaheajale mindi Gruusia 9:7 eduseisul. Pertelson vähendas kolmel korral vahe minimaalseks, aga viigini ei jõutud kuidagi, sest vastaste väravavahid jätkasid head tööd.

Agressiivne kaitse tõi kaheminutilisi karistusi ja Kalandadze realiseeritud karistusviskeid ning grusiinid sai 40. minutil juba 15:11 ette. Veel kahel korral jõudis Eesti ühe värava kaugusele, ent Gruusia sai 18:16 võidu. Kreegimaa viskas kuus, Pertelson viis, Kosmirak ja Artur Morgenson kaks väravat ning Seermann ühe.

C-alagrupi võitis Fääri saared, teisena pääses esikaheksasse Hispaania, mõlemad kogusid kaheksa punkti. Järgnesid Norra ja Iisrael kuue, Gruusia kahe silmaga ning Eesti punktita. Meie koondis jätkab nüüd mänge 21.-24. kohani, kus ilmselt kohtutakse Suurbritannia, Austria ja Belgiaga. Täpsed vastased ja mängugraafik selguvad kolmapäeva hilisõhtul.

"Esimesest vastasseisust Hispaaniaga pole õigupoolest midagi rääkida. Üritasime põhimehi õhtuks hoida ja tasemevahe tuli ülimalt selgelt välja. Gruusia-mängust on väga kahju – näen, et kontrollime olukorda ja oleme ehk isegi parem meeskond platsil, aga võitu võtta ei suuda," kommenteeris Noodla.

"Kaitses seisime enamuse mänguajast päris hästi, aga rünnakul eksisime liialt, eriti pingelistes olukordades. Lubamatult palju tegime tehnilist praaki ja siis muidugi realiseerimine! Nii palju häid viskekohti, sealt tuleks isegi olümpiavõitjast väravavahile ära visata, aga meie saame Gruusia U17 kollkiprile pihta!" põrutas Eesti koondise peatreener.