Meie noormehi tuli lisaks juhendajapaarile Martin Noodla-Madis Kokkuta pingile toetama ka rahvusmeeskonna peatreener Thomas Sivertsson. Avamängus jäi Eesti kiirelt tagaajaja ossa, kuidagi ei suudetud murda iisraellaste 5-1 kaitset ning jõuda korralikele viskekohtadele. Samas realiseeris vastane oma võimalusi pea sajaprotsendiliselt.

Kolme-nelja väravaga oldi pidevalt taga, kuni Sergio-Silver Kreegimaa vähendas karistusviskest seisu 11:9 peale. 25-minutilise poolaja lõpetas siiski Iisraeli edukas rünnak. Pärast pausi rebenes vahe uuesti, ent Eesti kannatas hästi ära kaheminutilise karistuse, mille lõpetuseks tegi meeskonna kapten Sigmar Seermann 15:13.

Lugematul hulgal tehnilist praaki ei lubanud eestlastel lähemale saada, peagi juhtis Iisrael 19:14 ja kümme minutit enne lõppu 21:15. Lõpuks sai Eesti küllalt kindla 20:26 kaotuse. Aleksander Pertelson viskas viis, Kreegimaa ja Mihkel Lõpp neli ning Seermann ja Lauri Land kaks väravat, Nikita Makovei, Endrik Jaanis ja Kermo Saksing lisasid ühe.

Õhtul astusid Eestile vastu käsipalli suurriigi Norra noored, kes olid hommikul üllatavalt selgelt 22:32 alla jäänud Fääri saartele. Eesti alustas hästi, kuid pärast seda, kui Kreegimaa oli teinud seisuks 2:3, lubati vastasel viie minutiga neli vastuseta väravat visata. Pertelson vähendas paaril korral vahe veel kolmele väravale, ent seisul 8:5 libises Norra eest.

Häid tõrjeid tegi norralaste puurivaht Marcus Robson, peatades ka kaks Kreegimaa karistusviset. Rünnakul leidis Norra üha lihtsamini auke Eesti kaitses ja vaheajaks oli seis 15:6. Teisel poolajal ei saanud eestlased kätt valgeks enne, kui Norra oli edu tosinale väravale ehk 18:6 peale kasvatanud.

Kahekohalise numbriga kirjutatud vahe püsis pikalt, kuid viimastel minutitel võitles Eesti tublisti, sai vahe korraks seitsmele ning kaotas lõpuks 18:27. Pertelson tabas kuus, Kreegimaa neli, Seermann kolm ja Lõpp kaks korda ning Makovei, Ilja Kosmirak ja Artur Morgenson lisasid ühe värava.

Täiseduga jätkavad C-alagrupis Fääri saared ja Iisrael, Hispaanial ja Norral on kaks silma, Eesti ja Gruusia on avapäeva järel punktita. Esikaheksasse ehk medalimängudele pääsevad alagrupi kaks paremat. Eesti kohtub teisipäeval Fääri saarte ning kolmapäeval Hispaania ja Gruusiaga.

"Iisraeliga jäi meie esitus pehmeks ja uimaseks. Paremal päeval võidetava vastase vastu tegime liiga palju praaki ning hoolimata heast võitlusvaimust ei saanudki oma mängu korralikult jooksma. Jõudsime kahe kohtumise vahel videoanalüüsi teha ja mitmed asjad paranesid õhtuks," selgitas peatreener Martin Noodla.

"Norralastele jäime selgelt alla füüsilise võimsuse poolest – siit saab ainult õppida, et kodus on vaja jõusaal üles leida! Muidugi on siin mängutempo ja agressiivsus hoopis kõrgem kui Eesti meistriliigas ning et osade jaoks on tegu esimeste koondisemängudega, siis võtab harjumine aega. Teeme tööd ja lähme edasi," lisas Eesti koondise juhendaja.