Eesti meistril Põlva Servitil oli kõigist lihtsaim nädalavahetus, sest esiteks oli B-alagrupi teine koht juba kindel ning teiseks saadi laupäeval võit mänguta, kuna Minski HC Vitjaz ei jõudnud õigeaegselt kohale. Serviti lõpetas põhiturniiri 8 võidu ja 2 kaotusega ning kohtub veerandfinaalis Klaipeda Dragunasega.

Pühapäeval Bresti HC Meškovi 33:25 alistanud Serviti peatreener Kalmer Musting polnud mängupildiga üldse rahul: "Tehnilist praaki oli uskumatult palju. 20 pallikaotust oli kindlasti hooaja suurim number. Pidanuksime olema puhanud ja värskemad, aga osad mängijad ei suutnud keskenduda ning liidrite eeskuju ei nakatanud piisavalt."

Poolaja viie väravaga kaotanud valgevenelased tulid pärast vaheaega lähemalegi, aga jäid lõpuks siiski kindlalt alla. "Bresti noored olid väga tublid, selles klubis on motivatsioon alati kõrgel ja võideldakse lõpuni," tunnustas Musting vastaseid. "Nüüd tuleb veidi üllatuslikultki valmistuda kohtumisteks Dragunasega, kellest sügisel EHF-i karikal kahes mängus jagu saime."

Vaid tiitlikaitsja SKA jäi Viljandist ette

Viljandi HC sai A-alagrupis samuti teise koha, kogudes põhiturniiril 6 võitu, 3 kaotust ja pühapäeval ka hooaja ainsa viigi, kui Riia Celtnieksiga 27:27 mängiti. Laupäeval käis mulkide jaks üle HK Ogre/Miandumist tulemusega 29:23 ning et HC Kehra/Horizon Pulp&Paper samal ajal kaotas, oli tiitlikaitsja Minski SKA järel teine tabeliaste kindel.

"Andsin kõigile mänguaega ja tulemustegagi võib rahule jääda," võttis Viljandi peatreener Marko Koks nädalavahetuse kokku. "Pühapäeval oli küll tunda pingelangust, aga siis pöördus mäng ise teravaks. Avapoolajal ei suutnud me Arturs Lazdinšit pidurdada ja üldse vajusid poolajalõpud meil kuidagi ära. Lisaks olime Celtnieksi vastu Karl Roosnata, kes veidi rumalalt end laupäeval vigastas."

Veerandfinaalvastaseks tuleb mulkidel Kaunase Granitas-Gaja-Karys, kes viimase mänguga B-alagrupis kolmandaks tõusis. "Leedukad on hea hoo sisse saanud – võitsid koduse karika, alistasid Dobele Tenaxi, aga ega meiegi kehvas vormis ole," kinnitas Koks. "Paar nädalat on aega, koduliigas on samuti kõvad mängud, seega usun, et võime optimistlikult tulevikku vaadata."

Indrek Lillsoo usub HC Kehra võimalustesse

HC Kehra/Horizon Pulp&Paperi peatreener Indrek Lillsoo teatas juba nädalavahetuse eel, et neljas koht alagrupis poleks katastroof, ehkki tulevane veerandfinaalvastane Riihimäe Cocks läbis põhiturniiri täiseduga. Laupäevane 22:30 allajäämine Celtnieksile jättiski kehralased viimasele edasipääsukohale kuuetiimilises alagrupis. Pühapäeval alistas Keha HK Ogre/Miandumi kindlalt 38:28.

"Oleks ju tahtnud paremini, aga haigused räsisid liigselt ja pidime küllalt napi koosseisuga hakkama saama," tunnistas Lillsoo. "Laupäeval ei mänginud me ise eriti hästi ning eks natuke põrkusime ka kohalike vilemeeste vastu, ent lõpptulemust see ei mõjutanud. Pühapäeval tahtsime taastada positiivset emotsiooni läbi võitmise."

Mullu Balti liiga finaalturniiri korraldanud, ent seal neljandaks jäänud HC Kehra ei lase latti allapoole. "Meie eesmärk on pääs Final Fouri," kinnitas Lillsoo. "Veerandfinaalis mängime seni võitmatu Cocksiga, aga tunnen, et meil on omad võimalused. Balti liiga tase on võrdsustunud ja kõike võib juhtuda. Tuleb ise teha õigeid asju ja olla mängudeks maksimaalselt valmis."

Balti liiga veerandfinaalides kohtuvad (esimesena mainitu peab avamängu kodus):

HC Kehra/Horizon Pulp&Paper – Riihimäe Cocks

Klaipeda Dragunas – Põlva Serviti

Kaunase Granitas-Gaja-Karys – Viljandi HC

Dobele Tenax – Minski SKA