Soomes algasid meistriliiga vaheturniirid, kus Eesti pallurite klubid mängivad kohtadele 5.-8. ja peavad jõudma kahe parema sekka, et veerandfinaalipääse saada. B-vaheturniiri 12 punktiga juhtiv Helsingi IFK alistas Åbo IFK 36:33 (16:14). Sten Toomla viskas HIFK-i kasuks kaheksa ja Ardo Puna neli väravat. Puna pärjati samas kõrgliiga veebruarikuu parimaks palluriks.

Varik jõudis saja liigaväravani, aga mänguga rahul pole

HIFK-st kahe punkti kaugusel olev veel kahe eestlaste tööandja Siuntio IF alustas vaheturniiri 26:24 (13:11) võiduga Vantaa Atlase üle. Nii Ott Varik kui Sten Maasalu olid täpsed viiel korral. Varik jõudis samas saja liigaväravani, hoides 101 tabamusega snaiprite tabelis kuuendat kohta. Pingerida juhib Puna 156 väravaga, Maasalu on 98-ga 8. kohal.

"Kohtumine Vantaa Atlasega oli päris keeruline, aga õnneks saime kaks punkti kätte. Ei teagi, kas on parem, et esinelikusse ei jõudnud, ent kindlasti saame sel vaheturniiril tasavägisemaid mänge. Ja arvan, et play-offi silmas pidades on sel juhul nii-öelda alt üles parem minna," hindas Siuntio IF-i paremäär Ott Varik.

"Hooaeg tervikuna on seni küllaltki üles-alla meil liikunud. Palju tähtsaid punkte on kaduma läinud ja ehkki trenni teeme päris hea tuhinaga, siis vigastused ja haigused on meie koosseisu pidevalt laastanud. Otsest eesmärki pole meile seatud, aga ise tahaksime küll medalit. Raske, aga mitte võimatu ülesanne," arvas Viljandi käsipalli kasvandik.

Mullu Soome liigas 150 väravat visanud Varik on tänavugi paremate snaiprite hulgas, aga oma mänguga rahule ei jää. "Vastased juba teavad, kuidas mängin ja pannakse piirid ette. Positsioonirünnakul kõigub mu tabavusprotsent liiga palju ja kui kiirrünnakuid või karistusviskeid ei saa, jääb vahel resultatiivsus madalaks," tunnistas 28-aastane Varik.

Jaanimaa ja Toom omavahelises mängus paremat ei selgitanud

Saksamaa kõrgliigamängudes meie pallurid kaasa ei teinud. Vigastatud Mait Patraili koduklubi TSV Hannover-Burgdorf alistas koduliigas võõrsil TSV GWD Mindeni 32:29 (14:13) ning tegi EHF Cupil kodus 27:27 (14:14) viigi ungarlaste Tatabanya KC Grundfosiga.

Rasmus Ots jätkas võidukaid esitusi viiendas liigas, kui Bergischer HC duubelmeeskond sai neljanda võidu järjest, SG Langenfeld II üle 25:21 (13:10). Bundesligas jäi BHC esindustiim ilma Otsata mängides kodus 23:27 (10:12) alla SC Magdeburgile.

Eestlased olid vastakuti 2. Bundesligas, ega suutnud paremust selgitada üheski mõistes. Ei Dener Jaanimaa ega Karl Toom kätt valgeks ei saanud, kui nende tööandjad TuS N-Lübbecke ja TV Emsdetten 31:31 (16:16) viigi tegid. Lübbecke on 31 punktiga endiselt neljas, aga kõrgliigasse viivast teisest tabeliastmest kuue silma kaugusel.

Kolmanda liiga põhjatsoonis said olulised punktid tabelisse Armi Pärt ja Schwerini Mecklenburger Stiere, alistades tabelis koha võrra eespool oleva TSV Altenholzi 29:23 (20:12). Pärt panustas võitu kahe väravaga ning Stiere jätkab neljandal kohal, Altenholzist kaks ja liider Rostocki HC Emporist kaheksa punkti maas.

Roobale ja Johannsonile tähtsad võidud

Rumeenia meistriliigas sai tähtsa võidu Bukaresti Steaua, lähima jälitaja Timisoara SCM Politehnica üle 24:22 (11:9). Steaua jätkab kuuendana ja lõpetas möödunud nädalal ka debüüthooaja SEHA-liigas, kaotades kodus Serbia klubile Niši HC Železničar 24:31 (11:12). Johannson neis mängudes väravaid ei visanud, aga serblaste vastu andis ühe resultatiivse söödu.

Sloveenias pidid Andris Celminš ja RK Maribor Branik üllatuslikult leppima 29:29 (15:13) viigiga tabeli viimase Ivančna Gorica RK Sviši vastu. Eesti koondise paremsisemine tabas kaks korda. Hoolimata viigist kindlustas Branik pääsu lõppetapiks eralduvasse esikuuikusse.

Kahe-mängu nädal oli eelmine ka Jürgen Rooba jaoks, kelle HIF Karlskrona sai kolmapäeval üliolulise 25:23 (16:13) võidu Stockholmi AIK-i üle ja kaotas pühapäeval Lugi HF-ile 24:29 (13:14). Rooba sai teises kohtumises kirja ühe värava. HIF on 14 tiimi konkurentsis 16 punktiga 12. kohal, AIK-il on 13 silma ja Hammarby IF HF-il 12, ent vastavalt üks ja kaks mängu vähem peetud.

Molkovalt nädalaga 19 väravat, Jõks debüteeris Belgias

Johannsonist ja Roobast veelgi suurema koormusega tegutseb Alina Molkova – temal mahtus eelmisel nädalal nelja päeva sisse kolm mängu! Islandi kõrgliigas sai Reykjaviki Valur Molkova kahe tabamuse toel järjekordse võidu, alistades 30:17 (14:7) UMF Selfossi. Valur jätkab 28 punktiga liidrina, kuid kaaslinlaste Fram on ühe silma kaugusel.

Esiliigas tegi Molkova kaasa kaks kohtumist Valuri duubelnaiskonna eest ning kõmmutas ühes võidu- ja ühes kaotusmängus vastavalt kümme ja seitse väravat. Kahe liiga peale jõudis Molkovagi tänavu saja väravani, olles kõrgliigas tabanud 22 ja astme võrra allpool 82 korda.

Meie teine välismaal mängiv naiskäsipallur, Kerli Jõks tegi lõpuks debüüdi Belgias. Pikalt mullusuvisest põlvelõikusest taastunud Jõks viskas kaks väravat Antwerpeni DHW Unitedi duubelnaiskonna 29:18 võidumängus DHC Waasmunsteri duubli üle.

Itaalias esiliigas tabas Mikk Pinnonen neli korda, kui Sassari Raimond Handball naasis võitude teele, alistades Ferrara Unitedi 33:25. Jesper Bruno Bramanis oli Hollandi meistrisarjas täpne kahel korral, kuid tema HV KRAS/Volendam jäi suurelt 18:30 alla Limburgi OCI-LIONS-ile.