Kodumeeskond tegi marulise alguse ning asus vähem kui kahe ja poole minutiga 3:0 juhtima. Mait Patrail ja Karl Toom vähendasid küll vahet, ent üldiselt oldi rünnakul raskustes vastaste puurivahi Mika Herrmanni ülemängimisega. Kaheksandal minutil juhtis Luksemburg 5:3, siis sai Eesti kaitse vähemalt ajutiselt pidama.

Kordamööda tabasid lapsepõlve trenni- ning koolikaaslased Jürgen Rooba ja Dener Jaanimaa. Viie minutiga tehtud 4:0 vahespurdi toel pöörati kaotusseis 7:5 eduks. 18. minutil tuli Henri Sillaste viskest esmakordselt kolmeväravaline vahe – 10:7. Viis minutit hiljem tegi Armi Pärt kiirrünnaku tulemusena 14:11.

Võõrustajate kardetud joonele mängimisega saadi kaitses hästi hakkama, aga paksu pahandust tegid ääred Tommy Wirtz ja Daniel Scheid. Kahe peale viskasid mehed avapoolajal Rasmus Otsa selja taha 11 palli. 27. minutil jõudis Luksemburg 15:15 viigini, ent puhkama mindi Toomi lõpusekundi tabamuse järel siiski Eesti juhtimisel 18:17.

Teise pooltunnil jätkus tasavägine heitlus. Toomi kahe värava järel sai Eesti 22:20 ette, ent vastastel sekkus hästi 19-aastane Dimitri Mitrea. Saksamaal palliv vasakukäeline pommitaja viigistas seisu, kuid siis oli Rooba kord kahel korral järjest tabada. Edu võinuks olla suuremgi, aga neljast seitsme meetri karistusviskest realiseeris Eesti kohtumises vaid ühe.

Ühe-kahe väravaga oli Eesti peal kuni 50. minutini, siis tõi Leon Biel kiirrünnakust tabloole jälle 29:29 viiginumbrid. Külalised said Patraili ja Toomi visete järel kahega ette, ent 58. minutil vähendas Mitrea vahe minimaalseks, 34:33. Eesti tegi kohtumisele aga suurepärase lõpu.

Ots hiilgas paari tõrjega, järjest tabasid Jaanimaa, Rooba ja Toom ning viimane viimistles enne lõpuvilet Eesti koondise võidunumbriteks 38:33. Toom viskas meie parimana kümme väravat, Rooba lisas üheksa ning Patrail ja Jaanimaa viis tabamust. Vastastel sai Wirtz lõpuks kirja 11 väravat.

"Muidugi on hea tunne lõpuks võita, aga veelgi suuremat headmeelt teeb tõsiasi, et saime viieväravalise ülekaalu korduskohtumiseks. Eriti arvestades kui tasavägiselt mäng kulges. Pidanuksime ehk varemgi rohkem eest saama, ent eksisime mitmes üks-üks olukorras ja ei suutnud karistusviskeid realiseerida," kommenteeris Eesti koondise peatreener Thomas Sivertsson, kes oli kaheksa eelmist koondisemängu kaotanud.

"Mainitud puudused pole siiski liiga hullud, sest kui viskame 38 väravat, peab rünnakuga rahule jääma. Kaitses on kindlasti parandamisruumi. Vastaste pikkadel rünnakutel kadus meil kohati keskendatus ja tegime individuaalseid eksimusi – neid tuleb pühapäevaks vähendada," lisas rahvusmeeskonna juhendajana debüütvõidu saanud rootslane.

Korduskohtumine toimub pühapäeval Põlva Mesikäpa hallis. Paari võitja pääseb EMi põhivalikturniirile.