Nagu mainitud, Saksamaa Bundesligast häid uudiseid ei tulnud. Üle-eelmisel pühapäeval viie värava ja viie sööduga TSV GWD Mindenit 30:25 alistada aidanud Mait Patrail sai kohtumise lõpul vigastada. Uue nädala algul selgus, et tegu polnud vana seljatrauma ägenemisega, vaid hoopis tõsisema hädaga.

Mait Patrail: koondisemängude ajaks mind mängukorda vist ei saada

"Kaitses võideldes tundsin, kuidas seljast käis nõks läbi," kirjeldas Patrail. "Järgmisel päeval ei saanud õieti käiagi ning uuringud näitasid, et üks disk on välja nihkunud. Rahu ja süstid on hetkel ainus ravi ning öeldi, et võtab aega 5-10 nädalat. Ise loodan muidugi minimaalse ajaga piirduda, aga hetkel ei saa üle 400 meetri kõndidagi."

Hooaega suurepäraselt alustanud – kuue liiga- ja karikamänguga oli kirjas 15 väravat ning 27 söötu – Patraili mängupaus tähendab ilmselt ka oktoobri lõpus toimuvate Eesti koondise EM-valikmängude vahelejätmist. "Väga kahju, aga nii kiiresti vist mängukorda mind ei saada," kurvastas Patrail.

Ilma eestlaseta mänginud TSV Hannover-Burgdorf sai läinud nädalal valusa 28:29 (14:16) kaotuse mulluselt pronksitiimilt Berliini Füchse. Ja et Bergischer HC teine väravavaht Bastian Rutschmann tervenes, siis jäi mänguajata ka Rasmus Ots, aga tema koduklubi alistas 35:26 (18:10) TBV Lemgo Lippe. Mõlema eestlase klubid on viie vooru järel kuue punkti peal ning jagavad 5.-8. kohta.

Saksamaa madalamates liigades võideti viiest mängust neli

Astme võrra allpool oli eestlaste jaoks ses mõttes huvitav nädal, et Dener Jaanimaa käis 2. Bundesligas väljakul kaks korda, samas kui Karl Toomi TV Emsdetten oli mänguvaba. TuS N-Lübbecke sai kindla 36:28 (21:13) koduvõidu Wilhelmshavener HC üle, kuid kaotas laupäeval samuti kodusaalis 25:26 (9:13) Karl Roosna endisele koduklubile Esseni TUSEM.

Kui teisipäeval märgiti Jaanimaa nime taha resultatiivsuspunkte vaid 1+1, siis Esseni vastu viskas Eesti mullune parim käsipallur kuus väravat ja andis kolm tulemuslikku söötu. Lübbecke on neljast mängust võitnud kaks ja kaotanud minimaalse vahega kaks ning asub hetkel 2. Bundesligas 8. kohal.

Madalamates Saksamaa sarjades said kõik eestlased kirja võidu ning käegi valgeks. Kolmanda liiga põhjatsoonis sai Armi Pärdi kahe värava toel hooaja avavõidu Schwerini Mecklenburger Stiere, alistades SC Magdeburg II 35:31, läänetsoonis tabas Karl Roosna samuti kahel korral kui tabelis kolmandaks tõusnud HSG Krefeld oli 36:21 üle SG VTB/Altjührdenist. Neljandas liigas sai juba teise minimaalse võidu TSG Söflingen, alistades TV Weilstetteni 29:28, Kristo Voika arvele jäi üks värav.

Johannsonile kolmest kaks, Celminš tõusis liidriks

Tõelise käsipallisimultaani andsid möödunud nädalal Martin Johannson ja Bukaresti Steaua – viie päeva jooksul peeti kaks SEHA-liiga mängu ja üks Rumeenia kõrgliiga kohtumine. Kõigil seitsmel hooajal SEHA-liigas nelja parema hulka jõudnud mullune finalist PPD Zagreb oli Steauast üle 24:17 (9:8), kuid kaks päeva hiljem alistati Serbia klubi Novi Sadi Vojvodina 28:27 (14:14).

Laupäeval avas Steaua võiduarve Rumeenia meistriliigas, alistades kodus CSM Bacau 29:22 (15:12). Kui SEHA-liigas jäi Johannson nullile, siis Bacau vastu viskas joonemängija ühe värava. Steaua on koduliigas kahe vooru järel neljas ja SEHA-liigas kolme mängu järel kõrgel viiendal kohal.

Võidukalt jätkasid Andris Celminš ja RK Maribor Branik, olles 23:20 (12:9) üle mullusest Sloveenia meistrivõistluste neljandast tiimist RD Koper 2013 ning tõustes liidriks. Eestlase arvele kirjutati kaks tabamust. Hollandi meistrivõistluste avavoorus viskas Jesper Bruno Bramanis kolm väravat kui tema HV KRAS/Volendam kaotas DFS Arnhemile 28:35.

Islandi kõrgliigas debüteeris Akureyri HF-i eest Marius Aleksejev, kes tegi viis tõrjet, kuid ei suutnud meeskonda derbi-mängus KA Akureyri vastu päästa 27:28 (11:16) kaotusest. Alina Molkova meistriliigadebüüt jäi veel ootele ja suvel Reykjaviki Valurisse siirdunu viskas neli väravat duubelnaiskonna eest 24:25 (11:11) esiliigakaotuses UMF Aftureldingi vastu.