Otsustava värava viskas lisaaja 6. minutil (5.23) rootslane Erik Karlsson, saades resultatiivse söödu kaasmaalaselt Gustav Nyquistilt, kellele omakorda viskas litri käega ette šveitslane Timo Meier.


Pärast tabamust aru pidanud kohtunikud otsustasid, et värav jääb kehtima, kuna olukorda polnud võimalik üle vaadata. Nimelt ei luba NHL-i reegliteraamat teatud sündmuste puhul (antud juhul väravasööt) kordust tagasi kerida, kui üks neljast kohtunikest käemängu oma silmaga ei näinud.

Karlssonile oli see õhtu teine värav. Tema teeneks oli ka Sharksi avakolmandiku 14. minutil 1:0 juhtima viimine. Võitjate resultatiivseim oli kaks väravavat ja ühe väravasöödu andnud Joe Thorton, Bluesil sai Colton Parayko kirja kolm söödupunkti.

Küsimuse peale, kas ta arvab, et Sharksi võiduväravale eelnes käesööt, vastas Bluesi peatreener Craig Berube: "Mida teie, kutid, arvate?" Ning lisas vastust kuuldes: "Olgu, ärge siis minult küsige!"

Reporterid tahtsid ikkagi teada, mida temal selle kohta öelda oleks. "Midagi. Mul pole selle kohta midagi öelda. Play-off'is on lisaajal kaotada nagunii raske, aga me peame edasi liikuma," lisas 53-aastane kanadalane.

Idakonverentsi finaalseerias juhib Boston Bruins mängudega 3:0 Carolina Hurricanesi vastu. See seeria võib lõpplahenduse saada eeloleval öösel Raleighis Carolina koduväljakul.