Teatavasti pole erinevalt ülejäänud Euroopast Valgevenes koroonaviiruse pandeemia tõttu suuremaid spordivõistluseid peatanud. Meeste jalgpalli meistriliigas on peetud juba viis mänguvooru, veel aprilli alguses selgitati välja riigi parim jäähokiklubi.

Ka Lukašenka ise jätkas koos oma amatöörmeeskonnaga võistlemist. Nüüdseks on aga selgunud, et ühel tiimikaaslasel, Dmitri Meleškol, on tuvastatud koroonaviirus.

"Meleško viidi kopsupõletiku kahtlustusega haiglasse, kus tal aga avastati koroonaviirus," sõnas Lukašenka pressiesindaja Natalja Eismont. "Dmitri jäi haigeks nädal pärast jäähoki amatööride meistrivõistluste lõppu, kui kogu meeskond oli juba puhkusel."

Kusjuures nakatunud mängija ise eitas koroonaviiruse diagnoosi. "Mul pole viirust. See on kerge külmetus," rääkis Meleško kohalikule meediale.

Eismonti sõnul tiimikaaslaste, sealhulgas Lukašenka osas, ühtegi erimeedet kasutusele ei võeta. "President ei ole ning ka ei lähe isolatsiooni. Presidendi meeskonnale ühtegi piirangut veel seatud pole ning seda ka ei tehta. Pärast puhkuse lõppu naaseb klubi treeningutele."

Lukašenka on ka varasemalt andnud mõista, et koroonaviiruse pärast suur muret tundma ei pea. "Siin ei ole mingit viirust," kommenteeris president Lukašenka märtsi lõpus jäähoki meistrivõistluste jätkumist. "Siin on keskkond nagu külmkapis. Sport, eriti talisport on parim ravi viiruse vastu."

Lukašenka meeskond ühtlasi võidutses 11. aprillil lõppenud Valgevene amatööride jäähoki meistrivõistlustel. Riigipea tiimile oli see 11. tiitliks.

Ametlike andmete kohaselt on Valgevenes tuvastatud 6723 koroonaviirusesse nakatunut, kellest 577 on nüüdseks paranenud. Viiruse tõttu on elu jätnud 55 inimest.