Reedese viimase mängu võitis Carolina 5:2 (1:1, 3:0, 1:1). Seejuures oli Hurricanes play-off'i avaringis viimane, kes edasipääsu vormistas, madistades Washington Capitalsiga seeria seitsmendas mängus teise lisaajani välja.

Hurricanesi tänavune edu on imekspandav. Viimased üheksa hooaega piirduti vaid põhihooajaga. Kui 2009. aastal viimati play-off'i pääseti, langeti konverentsi finaalis ehk samas faasis, kuhu nüüd on jõutud. 2006. aastal tõstis Carolina pea kohale Stanley karika, neli aastat varem jäädi teiseks.

Teises reedel peetud konverentsi poolfinaalis sai Dallas Stars võõrsil 2:1 võidu St. Louis Bluesi üle, minnes seeriat 3:2 juhtima. Nii Bruins - Blue Jackets kui ka Sharks - Avalanche kohtuvad uuesti Eesti aja järgi eeloleval ööl. Dallas ja St. Louis homme kell 22.

Carolina jääb idakonverentsi finaali vastast ootama paarist Columbus Blue Jackets - Boston Bruins, kelle poolfiseeria on 2:2 viigis.

Dallas ja St. Louis selgitavad läänekonverentsi finalisti, kes läheks vastamisi ka Colorado Avalanche'i või San Jose Sharksiga (seeria 2:2).