Lowry senine parim tulemus suurturniiridelt pärines 2016. aasta USA lahtistelt, kus ta jäi ameeriklase Dustin Johnsoni järel jagama teist kohta.

Kaks esimest päeva läbis Lowry rajad tulemusega 4 alla par'i, kolmandal päeval lausa 8 alla par'i. Viimasel päeval, mil eksimusi libises sisse pea kõigil osalejatel, jäi iirlase skooriks +1. Turniiri kokkuvõttes vaatab Lowry tulemuste kaardilt vastu 269 lööki ehk 15 alla par'i.

"See on justkui nagu kehaväline kogemus! Ma olin viimasele rajale tulles nii rahulik. Ma ei suuda seda uskuda. Ilm oli kohutav, aga ma vaatasin ringi ja nägin, et kõigil oli raskusi," rääkis Lowry Sky Sportsile.

"Ütlesin täna oma caddie'le pidevalt: "Ma ei saa võidumõtteid peast, ootan juba, millal karikat käes saan hoida. Ta soovitas mul lihtsalt keskendumist säilitada. Ma ei jõua homset hommikut ära oodata - tunda seda fenomenaalset tunnet!"

Kuue löögiga kaotas Lowryle inglane Tommy Fleetwood (-9), kolmas oli tulemusega +7 ameeriklane Tony Finau. Kuus lööki alla par'i läks kirja inglasele Lee Westwoodile ja ameeriklasest maailma esinumbrile Brooks Koepkale.

Iirlastest on varem suurturniiri võiduni küündinud vaid Pedraig Harrington, kes krooniti The Openi ehk Briti lahtiste võitjaks 2007. ja 2008. aastal. 2008. aastal võitis ta ka PGA meistrivõistlused.