39-aastane Johnson tegi viimasel päeval vaid 66 lööki ning jagas 18 raja järel esikohta koos sama tulemuse mänginud austraallase Marc Leishmani ning enne viimast päeva esikohta jaganud lõuna-aafriklase Louis Oosthuizeniga - kõigi lõpptulemus oli -15. Seejuures mängis Johnson end kolme hulka tänu 10-meetrisele putile viimasel griinil.

Sama seltskonnaga oli lähedal liitumisele ka aasta kahe esimese suurturniiri võitja, ajaloolise suure slämmi kolmandat "tükki" neljast jahtinud Jordan Spieth, ent tema putt viimasel rajal läks vähem kui kümne sentimeetri jagu august mööda. Spieth ja austraallane Jason Day jäid jagama neljandat kohta tulemusega -14.

Kolme mehe play-off'is tegi Johnson kahel esimesel rajal neljast birdie ja sellest piisas võiduks. Eriti lähedal oli temaga viigistamisele Oosthuizen, kes aga eksis nii kolmandal kui ka neljandal lisarajal "tehtavatel" puttidel.

"Olen tänulik. Mul on au. See on golfi sünnipaik ja see tähendab palju," ütles Johnson, kes võitis karjääri teise suurturniiri trofee 2007. aasta Mastersi esikoha kõrvale.

Viimast päeva liidrikohta jagades alustanud üllatusmees, iirlasest amatöörmängija Paul Dunne tegi viimasel päeval koguni 78 lööki ja langes 30. kohale. Isegi amatööride seas jäi ta alles neljandaks.