"Nautisin väljakut ja tänast päeva väga," tõdes 19-aastane hispaanlanna, kes püstitas Jõelähtme naiste rajarekordi ja kordas absoluutset rekordit 67 löögiga ehk -5 võrreldes par'iga.

Üks võistluse favoriite ja maailma edetabelis neljandal kohal olev Céline Boutier (Prantsusmaa) lõpetas esimese võistluspäeva teisena (-4). Taanlanna Emily Kristine Pedersen, eelmise aasta EMi võitja, on avapäeva järel kuuendal kohal 70 löögiga.

Eesti naistest oli avapäeva järel parim Mari Hütsi, kes on 117. kohal 80 löögiga. Eesti naiskonna treeneri Enrico Villo sõnul on Jõelähtmel toimuv võistlus meie naisgolfaritele hea proovikivi. "Tüdrukud saavad siit väga hea rahvusvahelise võistluse kogemuse. Vaatame, mis järgnevad päevad toovad," ütles Villo.

EMil võistlevate naiste taset hindas Villo tugevaks. "Avapäeva järel esimesel kohal olev hispaanlanna Nuria Iturrios näitas täna väljakul golfi kõrgtaset, lüües naiste arvestuses rajarekordi."

Delfi TV jätkab otseülekandeid Jõelähtmest kolmandal ja neljandal võistluspäeval - reedel kell 8 ja laupäeval kell 10. Kommenteerib Kalev Kruus.

Vaata avapäeva esimest osa täispikkuses:


Vaata avapäeva teist osa täispikkuses: