Turniiri avapäevast alates juhtinud Spiethi edu järgnevate ees oli juba neljalöögiline, kui ta viimasel päeval raja esimese poole nelja järjestikuse birdie'ga lõpetas. Mis järgnes, pani golfimaailma õhku ahmima.

22-aastaselt ajaloo noorimaks kahekordseks Mastersi võitjaks pürginud Spieth tegi esmalt kaks bogey't järjest, jätkuna hargnes seejärel 12. rajal (par3, 140 meetrit) otsustav draama - Spieth lõi avalöögi griini ees asuvasse vette, samasse maandus ka teine löök. Ta lõpetas raja seitsme löögiga, leidis end kolmega liidrist maas ja sellest seisust enam ei tõusnud.

"Pärast kaht bogey't kaotasin enesekontrolli, kuigi pidanuksin endale aru andma, et juhin endiselt paari löögiga. See oli väga ränk pooltund, millist ma loodetavasti ei pea enam kunagi kogema," kommenteeris Spieth hiljem.

Õnnetuse kasutas ära elu esimese suurturniiri võitnud Willett, maailma edetabeli 12. mees, kelle karjääri senised tippsaavutused olid neli esikohta European Touril. Willett läbis viimase päeva suurepäraselt 67 löögiga - viis birdie't ja ei ühtegi bogey't - ning lõpetas turniiri tulemusega -5. Spieth ja kogenud inglane Lee Westwood kaotasid kolme löögiga.

"Hullumeelne päev, praeguseid emotsioone ja tundeid on võimatu kirjeldada," ütles Willett, kes viimase hetkeni polnud kindel, et üldse Mastersil võistleb. Ta soovis olla abikaasa Nicole'i kõrval, kui sünnib pere esiklaps ja just eilsele olid arstid esialgu prognoosinud sünniaega. Kui pisipoeg siiski 30. märtsil ilmale "otsustas tulla", sai Willett reisi Mastersile ette võtta.

Vaata videot Spiethi äpardustest 12. rajal: