Atlantas toimunud Tour Championship'il vajas McIlroy esikohta ja senise edetabeliliidri Dustin Johnsoni kolmandaks langemist, et võita FedExi karikas koos 10 miljoni dollari suuruse auhinnarahaga. Kolme päeva järel juhtinud Johnson viimasel päeval ootamatult põrus, McIlroy aga oli veel kolm rada enne lõppu kolmas, kolm lööki esikohast tagapool.

Sealt tagasitulek algas ja eriti efektselt - 16. rajal tegi McIlroy eagle'i, lüües palli auku 125 meetrilt. Viimase raja birdie'ga kerkis põhjaiirlasest endine maailma esinumber jagama esikohta ameeriklaste Ryan Moore'i ja Kevin Chappelliga.

Järgnenud play-off'is pudenes Chappell võistlusest kohe esimesel lisarajal, piirdudes seal par'iga kahe konkurendi birdie' vastu. McIlroy ja Moore jätkasid neljanda rajani, kus McIlroy viiemeetrise puti auku saatis ja birdie'ga esikoha kindlustas.

Ühe päevaga lisandusid seega võidumehe kaukasse FedExi karikaga kaasnenud 10 ja võistluse esikoha eest veel 1,53 miljonit dollarit.

"Kohe, kui olin löönud eagle'i, teadsin, olen mängus tagasi," rääkis McIlroy, kelle kaks viimast hooaega pole olnud päris loodetud tasemel - ta kaotas maailma esinumbri koha, hetkel on ta kolmas, ega suutnud kahe aasta jooksul võita ühtegi suure slämmi turniiri.

Golfiaasta üks suursündmusi ootab nii McIlroy'd, Moore'i kui ka Johnsonit ees juba sel nädalavahetusel - reedel alustavad USA ja Euroopa tiimid Minnesotas võitlust Ryder Cup'il. Reedest pühapäevani toimuv legendaarset võistlust näeb Eestis otsepildis Viasat Golfi vahendusel.