Omega Mission Hills World Cup nime kandev golfi riikidevaheline MM on üks prestiižsemaid golfivõistlusi ning selle Eestis toimuv kvalifikatsioon kõrgetasemelisim turniir regioonis. Võistkondlikul turniiril osalevad kuni 18 riigi parimad mängijad, kellest edasipääsu novembris Hiinas toimuvale World Cup’i finaalile tagavad esimesed kolm võistkonda. Lisaks Jõelähtmele toimuvad kvalifikatsioonvõistlused ka Malaisias ja Venezuelas.

Kohta esikolmikus läheb püüdma ka Eesti võistkond koosseisus Mark Suursalu ja Egert Põldma. Jõelähtme golfikeskuse juhataja Hanno Krossi sõnul on World Cup’i finaalikoht reaalne, ent nõuab eestlastelt võistluse täielikku õnnestumist. “Kaks aastat tagasi saavutas Eesti meeskond 18. võistkonna konkurentsis 7. koha, sel aastal ootame eestlastelt tulemuse paranemist ning stabiilselt hea mängu korral miks mitte ka esikolmiku kohta,” lisas Kross.

Juba praegu on registreerunud võistkondade hulgas mitmeid suurvõistluste ja European Tour’i turniiride võitjaid. Oma osalemisest on teada andnud Hollandi esinduskoosseis, kõrgest klassist võistkonda on oodata ka Tšiilist.

Euroopa 100 parima golfiraja hulka kuuluv Jõelähtme golfikeskus kandideeris võistluse korraldamiseks kümnete Euroopa parimate golfiväljakutega. Viimases voorus edestati Soomes asuvat Linna Golfi ning saavutati teistkordne turniiri korraldamisõigus. “Juba pärast eelmist võistlust 2009. aastal avaldasime soovi turniiri uuesti korraldamiseks, seega võib öelda, et selle aastane edu on viimase kahe aasta raske töö,” sõnas Kross.

Hiinas 24.-27. novembrini peetava Omega Mission Hills World Cup’i finaali auhinnafond on üle 5,2 miljoni euro, millest võitjameeskond teenib üle 1,6 miljoni euro.