22-aastane ameeriklane, kellest võib saada ajaloo noorim kahekordne Mastersi võitja, hoidis veel kaks rada enne lõppu rivaalide ees neljalöögilist edu, ent lõpetas päeva bogey ja double bogey'ga. Nii viib ta otsustavale päevale kaasa vaid ühelöögilise edu - Spiethi saldo on -3, tema 24-aastasel kaasmaalasel Smylie Kaufmanil -2. Kaufman oli kolmanda päeva parim 69 löögiga, Spiethi saldoks jäi 73.

Veel vaid ühe löögi kaugusel hingavad liidrile kuklasse jaapanlane Hideki Matsuyama ning liidrite seltskonna intrigeerivaim liige, 58-aastane (!) sakslasest vanameister Bernhard Langer. 1985. ja 1993. aasta Mastersi võitja tegi kolmandal päeval 70 lööki, temast saaks esikoha korral vanim Mastersi võitja enam kui kümne aastaga.

Spiethist kolme löögi kaugusel alustavad viimast päeva maailma esinumber Jason Day, kes tegi laupäeval 71 lööki ehk oma senise turniiri parima, samuti Dustin Johnson ja Danny Willett.

Paaris Spiethiga mänginud ja talle kahe päeva järel minimaalse vahega kaotanud Rory McIlroy laupäev kujunes pettumuseks - põhja-iirlasest staar ei suutnud teha ühtegi birdie'it, tegi 77 lööki ja jääb viimase päeva eel Spiethist maha juba viiega.