Juba teist korda Jõelähtmel toimuval Omega Mission Hills World Cup European Qualifier’il on stardis Hollandi, Portugali, Soome, Poola, Sloveenia, Austria, Horvaatia, Kreeka, Šveitsi, Tšiili ning Eesti meeskonnad. Edasipääsu novembris Hiinas toimuvale golfi riikidevahelisele MM-ile tagavad kolm paremat.

Jõelähtme golfikeskuse juhataja Hanno Krossi sõnul on turniiri suurfavoriitideks Hollandi, Tšiili ning Portugali võistkonnad. “Portugali esindavad vennad Ricardo ja Hugo Santos, kellest esimene juhib European Challenge Tour’i edetabelit, Hollandi duo Joost Luiten ja Robert-Jan Derksen ning Tšiilivõistlejad Mark Tullo ja Felipe Aguilar näitasid hiljuti väga häid tulemusi Irish Openil,” täpsustas Kross.

Suurfavoriitide, Ricardo ja Hugo Santose sõnul ootavad nad eesolevat turniiri väga ning loodavad kolmanda vendadepaarina kvalifitseeruda Hiinas toimuvale finaalile. “Loodame kohta esikolmikus, et Hiinas konkurentsi pakkuda juba eelnevalt kvalifitseerunud eelmise World Cup’i võitjapaarile Francesco ja Edoardo Molinarile ning tugevatele Kolumbia vendadele Camillo ja Manuel Villegasele,” laususid vennad.

Kohta esikolmikus ja ühtlasi World Cup’i finaalikohta läheb püüdma ka Eesti võistkond koosseisus Mark Suursalu ja Egert Põldma. “Stabiilselt hea mängu korral on koht esikolmikus reaalne, kaks aastat tagasi oli Eesti meeskond samal võistlusel 18. võistkonna konkurentsis seitsmes, selle tulemuse loodame sel aastal kindlasti ületada,” sõnas Kross.

Omega Mission Hills World Cup European Qualifier toimub Jõelähtmel 4.-7. augustini, World Cup’i finaal peetakse Hiinas 24.-27. novembrini. Finaali auhinnafond on üle 5,2 miljoni euro, millest võitjameeskond teenib üle 1,6 miljoni euro.