Suvepealinn tervitas noori korraliku saunaga, sest termomeeter näitas lausa 32 kraadi. Väikest leevendust pakkus Valgerannale omane tuul, mis tegi natukene ka mängutingimusi keerulisemaks!

Hoolimata palavusest, tuulest, kilomeetritest Tallinna ja Pärnu vahel või mõnest muust ettekäändest, oli stardis siiski 50 noort, kes mängisid taaskord super tulemusi.

Alustajate klassis tegis esmakordse stardi selle aasta sarjas Karl Orgusaar ning näitas koduseinte toetusel, mis mehega on tegu – 30 punkti ja kindel esikoht! Teiseks jäeti eelmise etapi võitja Ruut Kangust 27 punktiga. Sarja liider Irina Rjabtšikova oli sunnitud juba teise etapi vahele jätma ja selle tulemusel läheb jaht võitjatiitlile ainult põnevamaks.

U9 vanuserühmas mängisid Mattias Robin Suigussaar ja Sten Erik Tarvis välja võrdse tulemuse 25 punkti, kuid madalam HCP andis võidu Sten Erik Tarvisele, kes ühtlasi tõusis ka sarja arvestuses esikolmikusse. Sarja üldarvestuse liidrid Mia Maria Jaakson ja Rihard Ratasepp mängisid samuti korraliku golfiringi, mis siiski Valgerannas poodiumiks ei piisanud!

U12 noored peavad tõsist lahingut sarja võitja tiitlile ja peale 6 etappi on võiduvõimalus veel üheksal-kümnel noorgolfaril. Seerkordse võidu noppis Richard Teder 19 punktiga ning tänu sellele tõusis ka sarja arvestuses kolmandaks. Teise koha tagasid Valgerannas 18 punkti ja selle tulemuse saavutas Ken-Marten Soo ning tänu sellele kerkis sarjatabelis neljandaks. Sarja liidritena jätkavad Marie Helen Vilberg ja Hardi Raukas aga punktivahed on väikesed ja pinge viimasteks etappideks on haripunktis!

U16 klassis on viimastel nädalatel heas hoos Aaron Kobin, kes vahetult enne Valgeranda tulekut osales Läti Junior Open’il ning näitas eakaaslastele kindlalt koha kätte. Vorm pidas vastu ka Valgerannas ning Aaroni esikoha tulemuseks oli 38 punkti. Endiselt on heas hoos ka koduväljakul mänginud Laura Liisa Lilleleht, kes kogus samuti 38 punkti kuid tänu kõrgemale händikäpile pidi vastavalt reeglitele tunnistama Aaroni paremust. Sarnaselt U12 klassile tuleb ka U16 klassis põnev lõpuheitlus sarja üldvõidule, sest 6 etapi järel juhib Mattias Varjun Sten Erik Soo ees vaid kahe punktiga ning võiduvõimalused on 9-10 mängijal.

U20 klassis oli seekord stardijoonel rekordilised 11 mängijat. Seniste etappide absoluutselt parima tulemuse mängis välja Egeti Liiv – 69 lööki. Raja raskusastmest tulenevalt andis see netotulemuseks 72 lööki, mis oli piisav teiseks kohaks. Valgeranna parima netotulemuse eest (71 lööki) hoolitses Hanna-Maria Tammo, kes juhib nüüd ka sarja üldarvestuses võrdse tulemusega koos eelmise võistluse võitja Henri Pikaga. Sarja üldvõidule on lootused veel ka Cristofer Hermanil ja Carlos Kirtsil, seega tuleb ka selles klassis viimastel etappidel pingeline madin!

Palju õnne kõikidele võitjatele!

Järgmine etapp toimub juba 13. augustil Jõelähtmel, EGCC Stone Course’l. Võistlema on oodatud vanuseklassid U9, U12, U16 ja U20. Lisaks on eraldi võistlusklass päris algajatele, kes mängivad lühendatud radadelt. U16 ja U20 klassid mängivad 18 rada, teised 9 rada.

Võistlussarja korraldavad Premia, Niitvälja Golf ja Eesti Golfikool.