Järjekorras viies osavõistlus peeti Niitväljal ning hommikune pilt tõi silme ette vana multika “Siil udus”. Noored spetsialistid arutasid kohe asjalikult teemal, et kas peaks stardi edasi lükkama. Siiski oli korraldajatel ilmataadiga oma kokkulepe ning vahetult enne starti udu haihtus ning katlamajas visati puid alla ja termomeetri näit hüppas taas 30 peale!

Alustajate klassis oli sarja liidritest joonel Toomas Andreas Kuusk, kes mängis ka seekord korraliku tulemuse 25 punkti. Paraku jäi sellest suurima karika jaoks väheseks, sest 28 punktiga noppis esikoha Ruut Kangust. Selle võiduga tõusis Ruut Kangust sarja kokkuvõttes kolmandaks.
Teisel kohal endiselt Toomas Andreas Kuusk ning esikohal seekordse etapi vahele jätnud Irina Rjabtšikova U9 vanuserühmas on kõige paremas hoos Mia Maria Jaakson, kes juhtis sarja arvestust juba enne seda osavõistlust. Ka sel korral kasutas Mia Maria oma koduväljaku eelise kenasti ära ning esikoht tuli 27 punktiga. Teiseks mängis ennast tihedas heitluses Valgeranna Golfiklubi kasvandik Marten Laasu - tulemuseks 25 punkti.

U12 poisid ja tüdrukud peavad aga tõsist lahingut. Vaid kahel mehehakatisel ei õnnestunud võibolla mäng kõige paremini aga kõik teised mängisid oma händikäpi tasemel või veelgi paremini. Võitjana tõstis suurima karika pea kohale Johan‐Erik Põldmäe 23 punktiga. Teise koha hõivas Marie-Helen Vilberg 21 punktiga, kes ühtlasi tõusis ka selle klassi liidriks peale 5 osavõistlust, sest ka selles klassis jättis sarja liider etapi vahele.

U16 klassis on viimasel paaril võistlusel peategelaseks olnud Laura‐Liisa Lilleleht, kes seekord pidi tunnistama Niitv älja raja raskust ja kahjuks kajastus see tulemuses. Seekord oli klass omaette Ralf Henri Põldoja, kes kogus 37 punkti, sai au pidada võidukõne ning tegi tubli tõusu sarja üldtabelis. Teiseks mängis ennast hiljuti Inglismaal The Junior Open’il edukalt Eesti värve esindanud Joonas Juan Turba, kes kogus 33 punkti. Sarja liidrina jätkav Mattias Varjun piirdus seekord taas 5 kohaga aga nagu näha, siis stabiilsus tagab teius tagab teistmoodi elu!

U20 klassi eelmise korra teise koha mees Henri Pikk mängis seekord veel paremini ja tänu netotulemusele 69 lööki ehk 3 alla raja par’i sai esmakordselt golfivõistlusel poodiumi kõrgemale astmele! Taas jäeti esikohast napilt ilma Cristofer Herman, kes mängib küll alati stabiilselt, aga keegi suudab siiski üllatada – teise koha tulemuseks 72 lööki (neto). Sarja üldarvestuses on selle klassi tabel aga äärmiselt intrigeeriv, sest 4 esimest on kõik paari‐kolme löögi sees.

Järgmine etapp toimub juba 6. augustil Valgerannas. Võistlema on oodatud vanuseklassid U9, U12, U16 ja U20. Lisaks on eraldi võistlusklass päris algajatele, kes mängivad lühendatud radadelt. U16 ja U20 klassid mängivad 18 rada, teised 9 rada.