Laste golfihooaeg sai alguse koos 1. mai saabumisega, mil Niitvälja golfikeskuses toimus suur golfispordi demopäev ja tasuta golfiüritusel tervitas lapsi Niitvälja Golfi meeskond, kes sisustas nii suuremate kui ka väiksemate golfisõprade päeva.

Trotsides külma ja tuulist ilma, tuli kohale 195 last, kes ootasid põnevusega, mil saavad golfikepiga oma elu esimese löögi teha. Golfitegevusi juhendasid Niitvälja Golfi treenerid ja nende abilised. Nii mõneski peres langetati just sel päeval otsus, et pere pesamunad hakkavad sellest aastast golfitreeningutel käima. Juba mõned päevad hiljem, 4. mail, startisid nii uued kui ka juba treeningutel käinud lapsed alanud hooaja treeningsessioonidega. Niitvälja Golfis õpetakse lapsi golfi mängima alates viiendast eluaastast. Väikestele, 5‒7-aastastele lastele on golfiõpe ülesehitatud lõbusate mängude abil. Vanuses 7‒14 aastat saavad lapsed ja noored õppida golfi Inglismaalt pärit programmi Young Masters Golf järgi.

4. mail toimus ka Otepää golfikeskuses lastele mõeldud demopäev. Noortegolf 2014 raames korraldatud demo algas range`il, kus Eesti Golfikooli treener Priit Jalasto rääkis lastele, mida võib leida golfikotist. Seejärel siirduti rajaga tutvuma. Vaadati, mida näitab kaart ning kust rada algab. Seejärel mängisid Priit ja nn. järelkasvutiimi kuuluv Johann Andreas Härma lastele ettenäitamiseks ühe raja. Jälgiti ja õpiti, milline on mängujärjekord, mida näitavad tokid ja kus on mõistlik seista lööja suhtes, et mäng ohutu oleks. Pärast seda prooviti kätt range`il. Pärast mõningat löökide harjutamist liiguti harjutusalale puttamisega tutvust tegema. Kui põhitõed selgeks said, märkis Priit maha neli rada, kus korraldati ka pisike putivõistlus, millele järgnes autasustamine. Lisaks jagati kõigile lastele flaierid treeninginfoga.