Kokku osaleb XX Niitvälja Karikal 105 golfimängijat kuuest erinevast riigist. Kolme võistluspäeva jooksul läbitakse löögimängus 54 rada ning turniiri võitjad teenivad väärtuslikke punkte World Amateur Ranking edetabelisse, Eesti Golfi Liidu edetabelisse ning Niitvälja Golfiklubi edetabelisse.

Turniir toimub neljas võistlusklassis: mehed, naised, meesjuuniorid ja –seeniorid. Meestest jäid 76 osaleja seas liidrikohta 76 (+4) löögiga jagama Marten Palm (Niitvälja Golfiklubi, NG) ja Pepe Aaviksoo (Estonian Golf &Country Club, EGCC). Naistest mängis parima tulemuse - 77 lööki, välja Mari Hütsi (NG), talle järgneb 81 löögiga klubikaaslane Merlin Palm. EGCC noormehed Ingvar Kristjan Paplavskis ja Joonas Juan Turba juhivad meesjuunioride tulemustabelit vastavalt 86 ja 90 löögiga. Meesseenioride liider esimese päeva järel on tänavune Eesti seenioride meister Raivo Velsberg (NG), kes tegi 81 lööki ja runner-up on Evald Tomberg (NG), kes on liidrist maas vaid kolme löögiga.

Pärast homset võistluspäeva tehakse kahe esimese mänguringi põhjal cut ning pühapäeva pärastlõunal selguvad XX Karika võitjad.