Eesti Golfi Liidu saavutusspordi toimkonna esimees Marko Palm kinnitas, et Jõelähtme golfiväljakul saab näha tipptasemel golfi Euroopa parimate golfimängijate esituses. "Oma osalemist on 24 riigi sportlaste seas kinnitanud tiitlikaitsja Emily Kristine Pedersen Taanist ja 2012. aasta naisamatööride Euroopa meister Céline Boutier Prantsusmaalt," sõnas ta.

Eestit esindavad 140 golfari seas viis sportlast: Merlin Palm, Annika Meos, Mari Hütsi, Liis Kuuli ja Alice Andressoo. Naiskonna treeneri Enrico Villo sõnul on peamine eesmärk seotud pääsemisega viimasesse mänguvooru ehk 60 parima hulka.

"Kõik tüdrukud on selleks suutelised, kuid see nõuab tugevat meelekindlust, stabiilset kõrgetasemelist mängu EMi esimesel kolmel päeval ja kindlasti ka õnne," kommenteeris Villo.

Eesti golfinaiskonna liikmete sõnul on neil koduväljakueelis, kuid seeläbi ka kõrgemad ootused nii mängijate endi kui kaasaelajate poolt.

"Kõige tähtsam on säilitada külma närvi ja keskenduda oma mängule," sõnas Eesti naiskonna üks esinumbreid ja tänavune rajamängu meister Annika Meos. Lisaks Meosele on Eesti koondise mängijatest eeloleval EMil kõrgemad ootused seotud Merlin Palmiga, kelle händikäp on võistkonna madalaim, ning USAs õppiva Mari Hütsiga, kellele kuulub Eesti löögimängu meistritiitel 2013. aastast.

23.–26. juulini Jõelähtme golfiväljakul toimuvaid Euroopa meistrivõistlusi saavad kõik pealtvaatajad tasuta külastada. Võistlustest teeb otseülekande Delfi TV.