Kolmepäevase võistluse käigus selgitatakse individuaalarvestuses välja nii naiste kui meeste Euroopa seenioride meister. Võistlemas on mitmed nimekad mängijad kogu Euroopast, teiste seas Läti endine peaminister Vilis Krištopans ning JP Morgani tegevjuht Benoit Dumont. Eestlastest osalevad turniiril Toomas Kull ja Raivo Velsberg. Kokku on registreerinud 92 meest ning 45 naist.

Eesti Golfi Liidu peasekretär Rein Raudsepa sõnul annab Euroopa rahvusvaheliste seenioride meistrivõistluste korraldamine tugeva tõuke Eesti golfikultuuri toetamisele ja arendamisele. “Eesti golfikultuur on veel lühike ja arenemisjärgus ning rahvusvaheliselt nimeka ja kõrgetasemelise tiitlivõistluse korraldamine on meie jaoks kindlasti suur tunnustus,” ütles Raudsepp.

“Toome tipptasemel amatöörgolfimängu taas Eestimaa pinnale ning läbi selle kinnistame ka oma positsiooni kvaliteetsete golfivõistluste korraldamisel,” lisas Raudsepp.

2009. ja 2011. aastal toimusid Jõelähtmel, Estonian Golf and Country Club’i väljakutel, World Cup’i Euroopa kvalifikatsioonivõistlused, 2010. aastal Euroopa juunioride meeskondlikud karikavõistlused ja 2012. aastal rahvusvahelised Euroopa Mid-Amatööride meistrivõistlused.

Jõelähtme golfikeskus on ajakirja Golf World poolt arvatud Euroopa 100 parima golfiväljaku hulka, asudes sealses edetabelis 84. positsioonil. Estonian Golf & Country Club on ka vaid üks kümnest ametlikust European Tour Properties väljakust Euroopas, mis annab võimaluse korraldada Eestis maailma tipptasemel golfivõistlusi.