Estonian Golf & Country Club’i juhataja Hanno Krossi sõnul on 11-kohaline tõus Mandri-Euroopa 100 parima golfiväljaku edetabelis märkimisväärne saavutus. “Igal aastal lisandub tippväljakute nimistusse uusi golfikeskusi, kes kõik püüdlevad TOP 100 hulka. Näiteks sel aastal pääses tabelisse 12 uut golfikeskust. Selleks, et uute tulijate valguses tabelis püsima jääda ja seal tõusta, peab kõvasti tööd tegema,” lausus Kross.

“TOP 100 hulgas positsiooni parandamine on sel aastal Jõelähtme golfikeskusele juba teiseks väga oluliseks tunnustuseks golfimaailmas. Augustis peeti Jõelähtmel golfi maailmameistrivõistluste kvalifikatsioon ning tagasiside väljaku ja võistlustingimuste kohta oli turniiril osalenud profimängijatelt äärmiselt positiivne. See on tunnustus ja märk kõrgest kvaliteedist, mille nimel viimased kuus aastat tööd on tehtud” lisas Kross.

Naaberriikidest jõudsid TOP 100 hulka ka Soome ja Rootsi. “Soome 150-st väljakust on Mandri-Euroopa saja parima hulgas kolm ja nendest vaid üks, Kytäjä South East, on Estonian Golf & Country Club’ist eespool. Rootsi golfikeskusi on TOP 100-s kaheksa. Eesti jaoks, kus 18-rajalisi golfiväljakuid on vaid kuus ja spordiala ise väga noor, on ainuüksi edetabelisse kuulumine suur au,” tõdes Kross.

Parimate golfiväljakute edetabeli paneb kokku 200 golfieksperdist koosnev žürii, kelle hulgas on nii profimängijaid, arhitekte kui ka ajakirjanikke. Hinnangukriteeriumiteks on väljakute unikaalsus, ümbritsev loodus ja disain. 100 parima hulka pääsemiseks peab punkte saama vähemalt 30 žüriiliikmelt.

Jõelähtme golfikeskuse väljaku on projekteerinud tunnustatud soome arhitekt Lassi-Pekka Tilander. Estonian Golf & Country Club on ka vaid üks kuuest ametlikust European Tour Course'i väljakust Euroopas, mis annab võimaluse Eestis korraldada maailma tipptasemel golfivõistlus