McIlroy lõi enda viimase löögi juba pimeduses, kuid pealtvaatajate kaamerate sähvatuste valguses meenutas sündmustik pigem rokk-kontserti, vahendab Associated Press. McIlroy jaoks oli see juba teine suur tuurivõit tänavusel aastal ja mitmed eksperdid on veendunud, et tema ajastu on alles algamas. Uus golfi superstaar lõpetas PGA turniiri 16 löögiga alla 268, mis on viimase 13 aasta parim tulemus.

Teekond võiduni polnud lihtne, sest viimast päeva ühelöögilise eduga konkurentide ees alustanud McIlroy leidis end korraks isegi kolme löögiga maas ameeriklasest Rickie Fowlerist. McIlroy alustas tagasitulekut eagle'iga kümnendal rajal, kus oli ainus, kes 535-meetrisel rajal kahe löögiga green'ile jõudis. Birdie'id 13. ja 17. rajal kindlustasid McIlroy'le lõpuks ühe löögiga võidu ameeriklasest vanameistri Phil Mickelsoni ees, kahe löögiga kaotasid Fowler ja rootslane Henrik Stenson.

"Võita sellisel moel, see tähendab minu jaoks tohutult palju. Nüüd ma tean, et suudan võita ka kaotusseisus olles," sõnad võidueufoorias McIlroy pressikonverentsil.

McIlroy on alles neljas mängija viimase saja aasta jooksul, kes on võitnud neli suurturniiri 25-aastaselt või nooremalt. Ülejäänud kolm on golfilegendid Woods, Jack Nicklaus ja Bobby Jones.

"Ma ei oleks unistanud enda kõige ebareaalsemates unenägudes sellisest suvest," ütles McIlroy, kes on alles seitsmes mees golfi ajaloos, kes on suutnud võita kaks suurturniiri ühe aastaga.

PGA meistrivõistluste viimasele võistluspäevale oli öötundidel südame tuksudes põhjust kaasa elada ka soomlastel, kelle parim golfar Mikko Ilonen alustas päeva birdie'idega esimesel ja kolmandal rajal ning oli sel hetkel esikohast vaid ühe löögi kaugusel. Samasuguse hooga tal siiski jätkata ei õnnestunud, 11 löögiga alla rajanormi jagas ta lõpuks 7.-12. kohta.

Vigastustega kimpus 14-kordne suurturniiride võitja Tiger Woods Valhallas kahele viimasele võistluspäevale 74 parema hulka ei pääsenud.