Heades ilmastikuoludes mängitud esimese ringiga jäi Indrek Männik üldiselt rahule, kuid möönis, et mängu esimene pool ei kulgenud oodatult. „Alguses ei saanud mängu hästi käima ja seetõttu läksid green’idel mõned löögid raisku. Raja teine pool sujus paremini, seega saan homme hea tundega starti tulla,“ sõnas Männik.

Eestlastest järgnes Männikule Eero Sikka 84 löögiga, mis esimese võistluspäeva järel andis 86. koha. Estonian Golf and Country Club’i president Mait Schmidt sai tulemuseks 85 lööki, millega üldarvestuses jagab 95. positsiooni. Sama tulemuse ja kohaga lõpetas päeva ka Erko Täht. Rasmus Kivila läbis raja 87, Marko Palm 88, Enn Pääro 93 ning Lauri Ulla 94 löögiga, mis üldarvestuses andsid vastavalt 105., 112., 120. ja 122. koha.

Loodetud tulemusest täna kaugele jäänud Mait Schmidti sõnul oli esimest võistlusringi eelkõige emotsionaalselt keeruline mängida. „Viimased aastad olen pühendanud Estonian Golf & Country Club’i arendamisele ning selle tutvustamisele Euroopa golfimängijatele. On au, et saame täna Jõelähtmel võõrustada nii suurt turniiri ja sedavõrd emotsionaalsem on minu jaoks siin ka ise kaasa mängida,“ lausus Schmidt.

„Soovisin koduväljakul näidata väga head tulemust, kuid liigne tahtmine tekitas närvipinget ja löögid ei sujunud sellest tulenevalt nii, nagu oleksid pidanud. Päeva lõpuks jäid ka green’id pisut aeglaseks, ent ei suutnud enda mängu sellele vastavalt piisavalt kiiresti korrigeerida. Kõigele vaatamata lähen homme rajale optimistlikult,“ märkis Schmidt.

International European Mid-Amateur Championship on sel suvel regioonis toimuvatest võistlustest üks tugevamaid, kus ühtekokku on võistlustules 128 võistlejat 23 riigist.

Jõelähtme golfikeskus on ajakirja Golf World poolt arvatud Euroopa 100 parima golfiväljaku hulka, asudes sealses edetabelis 84. positsioonil. Estonian Golf & Country Club on ka vaid üks kümnest ametlikust European Tour Properties väljakust Euroopas, mis annab võimaluse Eestis korraldada maailma tipptasemel golfivõistlusi.

Turniiril osaleb ka Venemaa suurärimees Gleb Fetissov (pildil), kelle varanduse suuruseks hindas majandusajakiri Forbes tänavu märtsis avaldatud nimekirjas 1,3 miljardit dollarit.