Sobrón alistas Jimenezi alles kaheksandal lisarajal, olles eelnevalt viimasel võistluspäeval püstitanud Jõelähtme raja absoluutse rekordi 66 löögiga. Nii tegi ta viimasel päeval tasa kahelöögilise kaotuse Jimenezile ja mõlemad lõpetasid neli päeva kestnud võistluse tulemusega 278 löögiga ehk -10. Seejuures jõudis maailma edetabelis 30. kohal asuv Sobrón viigini birdie'iga viimasel ehk 18. rajal.

Kaks hispaanlannat mängisid lõpuks üle poolteise tunni võitja selgitamiseks, kuni kaheksandal lisarajal maailma edetabeli üheksas Jimenez eksis ja boogie'iga leppis.

Võitja jäi oma tänase mänguga väga rahule. "Mängisin täna väga head mängu. Mulle on ka suur au, et suutsin teha raja rekordi," ütles Luna Sobrón. Napilt teiseks jäänud Noemi Jimenez kiitis esikoha võitnud Sobróni mängu. Jimeneze sõnul ei osanud ta arvata, et võitja selgitamiseks läheb vaja pikka play off'i. "Mängisime täna mõlemad hästi, aga keegi pidi võitma," lisas Jimenez.

Kolmandaks tuli prantslannast suursoosik Celine Boutier, kes sai võrdse tulemuse -6 taanlanna Nanna Koerstz Madseniga, ent oli eespool tänu paremusele kolmel esimesel päeval.

Estonian Golf & Country Clubi (EGCC) juhataja Hanno Krossi sõnul pakkus finaalpäev maailmatasemel golfivaatemängu. "See võistlus on aastatepikkuse töö kulminatsioon. Oleme selleks valmistunud aastaid. Mul on väga hea meel, et oleme viimase nelja päeva jooksul näinud ka rajarekordeid."

Krossi hinnangul olid mõlemad mängijad võitu väärt. "Olime tunnistajaks harukordsele võistlusele, kus võitja selgitamiseks läks vaja kaheksat rada. Eelmisel aastal mängiti maailmas ainult üks võistlus, kus mängiti play off’is läbi üheksa rada," kommenteeris ta hispaanlannade duelli.

3. päev:

Teise päevaga võistluste liidriks kerkinud hispaanlanna Noemi Jimenez jäi etteotsa ka pärast reedet, läbides raja 70 löögiga. Kokkuvõttes juhtis ta tulemusega -7 alla par'i.

Neljapäeval ebaõnnestunud Celine Boutier, maailma edetabeli neljas naine, kordas reedel Jõelähtme Sea Course'i naiste rajarekordit (67 lööki) ja kerkis teiseks, kaotades Jimenezile kahe löögiga. Veel vaid ühe löögi kaugusel on viimase päeva eel neli naist. Reedene võistluspäev võis esikohavõitluses saada saatuslikuks taanlannast tiitlikaitsjale Emily Kristine Pedersenile, kes pärast 75 lööki kaotab liidrile enne viimast päeva kuue löögiga.

Kolme võistluspäevaga piirdunud Eesti naised jäid võistlejaterivi tagaotsa - Mari Hütsi (+28) sai 128., Merlin Palm (+35) 131., Annika Meos (+38) 133., Liis Kuuli (+41) 135. ja Alice Andressoo (+43) viimase ehk 136. koha.

Vaata fotosid kolmandast võistluspäevast:

2. päev:

Jõelähtmel jätkuvatel naiste golfi Euroopa meistrivõistlustel kerkis teise päeva järel liidriks hispaanlanna Noemi Jimenez.

Avapäeva järel teist kohta jaganud Jimenez läbis teise päeva 71 löögiga ning on kahe päeva kokkuvõttes juhtimas 5 löögiga alla par'i. Talle kaotavad ühe löögiga teise päeva parim, 69 lööki teinud prantslanna Manon Gidali ning taanlannast tiitlikaitsja Emily Kristine Pedersen, kelle teise päeva tulemus oli 70.

20-aastase Noemi Jimenese sõnul on ta oma tänase mänguga väga rahul. "Mängisin kindlat ja ühtlast mängu, eriti esimesel üheksal rajal. Teises pooles tegin rohkem lähimängus vigu, mis muutis mängu pingelisemaks," lisas hetkel maailma ranking’us 9. kohal asetsev golfar. Hispaanlanna sõnul oli täna mängida raskem kui eile, kuna võrreldes kolmapäevase tuulevaikse ilmaga puhus täna tugevam tuul. Järgmistele päevadele vastu minnes ütles Jimenes, et tuleb olla kannatlik ja mängida löök löögi haaval oma mängu.

Avapäeval 67 löögiga ainuliidriks kerkinud, Jõelähtme Sea Course'i naiste rajarekordi püstitanud ja absoluutset rekordit korranud hispaanlanna Nuria Iturrios tegi teisel päeval 75 lööki ning jagab tulemusega -2 viiendat kohta. Veel suurem altminek oli maailma edetabeli neljanda numbri, ühe suursoosiku Celine Boutier' (Prantsusmaa) teise päeva tulemus 76, mis tähendas talle kahe päeva järel 17. koha jagamist ja liidrile viie löögiga allajäämist.

Eestlannadest parim on 136 osaleja seas Mari Hütsi (+15, teisel päeval 79 lööki), kes asub 121. kohal. Merlin Palm on 131. (+22, teisel päeval 83 lööki), Alice Andressoo 132. (+26, teisel päeval 85 lööki), Annika Meos 133. (+28, teisel päeval 91 lööki) ja Liis Kuuli 135. kohal (+29, teisel päeval 83 lööki).

Vaata fotosid teisest võistluspäevast:

1. päev:

Jõelähtmel alanud golfi naiste Euroopa meistrivõistlustel purunes kohe avapäeval golfiklubi naiste rajarekord - hispaanlanna Nuria Iturrios asus ainuliidriks 67 löögiga (5 lööki alla rajanormi).

67 lööki on ka kolmel korral Euroopa saja parima väljaku hulka valitud Jõelähtme Sea Course'i aegade parim absoluuttulemus - 2010. aastast rootslase Oscar Lengteni käe läbi.

Iturriosele kaotab neli päeva toimuva võistluse esimese päeva järel ühe löögiga tema kaasmaalanna Noemi Jimenez ning prantslannad Celine Boutier ja Mathilda Cappeliez.

Eestlannad jäid 136 võistleja seas kõrgetest kohtadest kaugele - Mari Hütsi jagab 80 löögiga 117., Annika Meos 81 löögiga 122., Merlin Palm 83 löögiga 126., Alice Andressoo 85 löögiga 132. kohta, Liis Kuuli on 90 löögiga viimane.

Vaata fotosid võistluste avapäevast:

Enne võistlust:

Estonian Golf & Country Clubi (EGCC) juhataja Hanno Krossi sõnul on golfikeskusel suur au maineka võistluse võõrustajaks olla. Kross usub, et neljapäevane publiku jaoks tasuta sissepääsuga võistlus pakub pinget ja vaatemängu juba esimesest päevast peale. “Sel aastal on võistlusel esindatud mitmed tugevad mängijad, kes ihaldavad poodiumi kõrgeimat kohta. Näiteks osalevad tiitlikaitsja Emily Kristine Pedersen Taanist ja 2012. aasta naisamatööride Euroopa meister Céline Boutier Prantsusmaalt, kes on maailma ranking’us neljandal kohal,” lisas Kross.

EGCC juhataja hinnangul on Euroopa parimate naiste osavõtul toimuval võistlusel suur võimalus ka uute väljakurekordite sünniks. “Ootame järjestikusel kolmel korral Euroopa saja parima väljaku hulka valitud Sea Course’il aegade parima tulemuse saavutamist, mis on hetkel 2010. aastast 67 löögiga rootslase Oscar Lengteni käes. Tõenäosus uueks rekordiks on äärmiselt suur,” ütles Kross.

Eesti eest astuvad võistlustulle viis naisgolfarit: Merlin Palm, Annika Meos, Mari Hütsi, Liis Kuuli ja Alice Andressoo. Eesti naiskonna treeneri Enrico Villo sõnul on praeguseks võistlusstrateegia paika pandud ning tehnika lihvitud. “Tüdrukud on võistluseks valmistunud suure pühendumisega ning veetnud golfimurul harjutades sadu tunde. Loodame, et lihtsalt närv peab vastu.” Villo hinnangul võib koduväljakul mängimine väikese eelise anda, kuid tegeliku paremuse selgitab siiski reaalne võistlusolukord. “Kokkuvõttes on tingimused kõigile samad, sadagu vihma või lõõsaku päike,” lisas Villo.

23.–26. juulini Jõelähtme golfiväljakul (Estonian Golf & Country Clubis) toimuvaid Golfi Euroopa Meistrivõistlusi naistele saavad kõik soovijad tasuta vaatama minna. Võistlused algavad igal võistluspäeval juba kell kaheksa hommikul.