Niitvälja Golfiklubi noormees tähitas oma 22. sünnipäeva ja kinkis endale ning poolehoidjatele suurepärase 68 lööki ehk -4 alla raja par'i. Alla raja par'i suutis mängida kokku neli meest ja Aadusaare lähimate jälitajate hulgas on soomlane Kalle Sneck (eelmise aasta Niitvälja Karika teine koht amatööride seas) ning võrdselt 71 lööki mänginud eelmise aasta võitja Peter Gustafsson ja esmakordselt Karikal osalev Jonas Haglund Ahvenamaalt. Mark Suursalu ei ole samuti kaugel, jagades viiendat kohta veel kolme mängijaga tulemusega 73 lööki. Üllatustulemuse vormistas Valgerannas õpetav PRO Gert Velsberg samuti 73 löögiga.

“Rajad on võrreldes eelmise aastaga minu jaoks natuke lühemaks jäänud, saan lähestuda lühemate keppidega ja seega lipule natuke lähemale. Oli palju birdie putt'e ja -4 tuli tegelikult kergelt,“ kommenteeris liider ise oma suurepärast ringi.

Meesamatööride hulgas vormistas ülitugeva lõpuga tulemuse 72 ehk raja par Niitvälja Golfi noormängija Carl Enn Hellat, kes on viimase nädala haigusega kimpus olnud ja seetõttu pidi vahele jätma just lõppenud Estonian Junior Openi. Temaga esikohta jagama tõusis viimase nelja rajaga -3 mänginud ja samuti raja par’is lõpetanud legendaarse Soome suusataja Jari Isometsä poeg Eetu.

Naiste konkurentsis on kindlat liidrikohta hoidmas lätlane Linda Dobele, kes eelmisel aastal Niitvälja Karika võitis ja seda samuti tulemusega 72 lööki ehk raja par. Lähim jälitaja on viie löögi kaugusel asuv mitmekordne Eesti meister Annika Meos.

Soomlased suutis oma selja taga hoida ka meesseeniorite viimaste aastate valitseja Raivo Velsberg 78 löögiga ehk +6 üle raja par'i.

Võistlused jätkuvad laupäeval teise ringiga ning pärast teist ringi saavutatud koondtulemuse põhjal pääsevad finaalpäevale mängima kõikidest klassidest 3/5 mängijatest ehk toimub golfi keeles cut.

Võistluse pühapäevasest finaalipäevast teeb algusega kell 12 otseülekande Delfi TV.